Noul complex de agrement va schimba fața parcului ”Nada Florilor”: Cum va arăta oaza de relaxare când va fi inauguratăActualitate

Noul complex de agrement va schimba fața parcului ”Nada Florilor”: Cum va arăta oaza de relaxare când va fi inaugurată

       Accesări: 5786

Un proiect de milioane. Milioane de euro investite pentru un spațiu destinat recreerii și petrecerii timpului liber în orice zi din an, pentru fălticeneni dar și turiști. Complexul de agrement la care se lucrează de aproape 1 an de zile urmează să fie inaugurat.

Parcul care include piscine, de agrement este una din cele mai mari investiții derulate în ultimii 10 ani la Fălticeni.

Lucrările ar putea fi încheiate în peste două luni. Data la care se va deschide complexul ar putea fi anunțată în aprilie. La sfârșitul lunii februarie proiectul era finalizat în proporție de 90%.

Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare în iunie 2014, iar după încheierea tuturor procedurilor și atribuirea contractului, lucrările au demarat în mai 2015.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fonduri europene, guvernamentale și locale

Investiția se realizează cu fonduri din trei surse de finanțare.

Municipalitatea spune că va schimba aspectul zonei ”Nada Florilor”, care va suferi transformări la nivel peisagistic. Terenul de sport în paragină, spațiile verzi neamenajate, vechea piscină lăsată în paragină, dar și pârâurile care curg în neștire vor deveni o amintire.

Primarul Cătălin Coman vede în acest amplu proiect și un element de atracţie turistică.

Complexul va pune la dispoziția fălticenenilor cam tot ceea ce poate oferi un parc de agrement. Construită pe una din laturile parcului ”Nada Florilor”, zona de agrement se întinde mai bine de 5.000 de metri pătrați.

Autoritățile locale spun că infrastructura de agrement creată în urma implementării proiectului va avea ca efect creşterea numărului de turişti şi a duratei sejurului acestora, în condiţiile în care Municipiul Fălticeni este o localitate cu valenţe culturale şi turistice deosebite.

Zonă de agrement de 3 milioane de euro

Fondurile alocate complexului de agrement depășesc 3 milioane de euro. Mai precis valoarea proiectului este de peste 13,5 milioane de lei. Banii provin atât de la Uniunea Europeană, Guvernul României cât și de la bugetul local.

Comunitatea europeană participă cu 5,73 milioane lei sunt, în timp ce Guvernul alocă peste 484.000 lei.

Cel mai important finanțator este Primăria Fălticeni care direcționează 7,28 milioane de lei.

Cu fondurile amintite se construiesc pe piscine, zone verzi reamenajate, teren de sport, alei pentru pietoni și bicicliști, sistem de iluminat modern, parcări și spații pentru relaxare.

Firma bihoreană Da Vinci Construct & Proiect se ocupă de construcția complexului de agrement care trebuia să fie gata în noiembrie 2015. După un termen de prelungire acceptat până la 31 decembrie 2015, lucrările au continuat pe tot parcursul iernii.

Piscine, centru Spa, teren de sport multifuncțional

Aerul modern al complexului va schimba fața parcului ”Nada Florilor” și al zonei în care nu s-a mișcat nimic de mai bine de 30 de ani.

Unul din punctele de atracție va fi clădirea complexului, care va integra o piscină acoperită cu o suprafață de 1133 de metri pătrați și care va încorpora un centru Spa, săli de agrement, masaj, saună.

Iubitorii înotului vor avea trei bazine în aer liber: unul de 325 de metri pătrați și adâncime de 4 metri, dotat cu trambuline și platforme pentru sărituri de la înălțime, un bazin pentru adulți de 300 de metri pătrați, adânc de 2 metri și echipat cu tobogane, cât și o piscină pentru copii cu adâncime de la 30 centimetri la 1 metru.

Lângă bazinele de înot se va pava cu granit, aici urmând să fie așezate șezlonguri, baldachine, mobilier pentru plajă. Sunt prevăzute în proiect o zonă de nisip și una cu iarbă.

Complexul ”Nada Florilor” va include un teren de sport multifuncțional, dotat cu nocturnă și o suprafață artificială de 800 de metri pătrați, unde se va putea juca fotbal, tenis de câmp, volei și baschet.

Cei care au lucrat la acest proiect s-au gândit atât la pietoni cât și la bicicliști. Pentru că poate atrage un aflux important de persoane, aleile parcului de agrement vor fi lărgite. Reabilitate și cu o lățime de 6 metri, fiecare alee va avea 3 metri destinați traficului pietonal și alți 3 metri pentru pistele bicicliștilor. Mobilierul adiacent acestora va include numeroase bănci și coșuri de gunoi. Este prevăzută și amenajarea unei cascade. Din peisaj nu vor lipsi nici spațiile comerciale.

Pe lista construcțiilor figurează două podețe, dar și sisteme pentru drenarea apei de suprafață care vor rezolva problema de stabilitate a versantului.

Trei parcări piste pentru biciclete

Proiectantul Sunt prevăzute trei parcări. una la intrare în complexul de agrement, una între complexul de piscine și terenul de sport și o alta în zona Pescoliv, care va fi și cea mai generoasă ca număr de locuri.

Sectorul vegetație va suferi modificări importante la nivel peisagistic.

Spațiile vor fi remodelate, lucrate îngrijit, ”ornate” cu gust pentru a oferi un aspect plăcut.  Autoritățile locale și-au dorit să includă și iazul dar, din păcate, fiind un litigiu la mijloc riscam să pierdem întreaga finanțare. Iazul nu ne aparține, iar aici noi nu putem face nimic”, afirmă șeful administrației fălticenene.

Arboretul actual al parcului va fi păstrat în proporție de 90 – 95%. Amenajările din cadrul proiectului se opresc în apropiere de malul iazului.

ȘTIRI