Noul an școlar va începe în condiții foarte bune la toate unitățile de învățământ din municipiul FălticeniActualitate

Noul an școlar va începe în condiții foarte bune la toate unitățile de învățământ din municipiul Fălticeni

       Accesări: 76

Condiții tot mai bune în școli. Capitolul educație este în ultimii cinci ani pe agenda investițiilor finanțate de municipalitate, motiv pentru care unitățile de învățământ din Fălticeni oferă condiții de studiu tot mai bune. Pe perioada vacanței mari au continuat alocările de fonduri de la bugetul local, iar în cele trei luni de vară s-au executat lucrări de modernizare.

Noul an școlar va începe mâine, unitățile de profil fiind puse la punct și pregătite să-i primească din nou pe elevi.

Toate cele 11 unități de învățământ din Fălticeni au autorizație sanitără de funcționare cât și aviz ISU.

Primarul Cătălin Coman a subliniat sprijinul pe care administrația locală îl acordă educației, aproape 25% din bugetul local fiind destinat investițiilor pentru grădinițe, școli și licee.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Noul an școlar va debuta fără probleme la școlile din Fălticeni. Avem toate unitățile școlare cu aviz ISU si DSP.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „S-au făcut investiții importante în vacanța de vară. Le mulțumesc directorilor, profesorilor și personalului administrativ care s-au implicat foarte mult. Asigurăm cele mai bune condiții pentru elevi, preșcolari și profesori. Tuturor le urez un nou an școlar cu rezultate cât mai bune.”

Fondurile repartizate de la bugetul local, în vara acestui an, se ridică la aproximativ 900.000 de lei, sumă utilizată de școli pentru dotări sau lucrări de investiții.

Colegiul „Nicu Gane” a primit 60.000 de lei pentru reparații ale grupurilor sanitare Corp B și laboatoarelor din corpul D. Aceeași sumă i-a revenit și Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, în timp ce la Colegiul „Vasile Lovinescu” au fost direcționați 35.000 de lei pentru achiziția unui simulator auto pentru orele de pregătire ale elevilor de la clasele specializate pe profil mecanic auto.

Pentru Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” au fost alocate 240.000 de lei pentru construirea unei noi săli de sport. Contractul de lucrări este semnat, iar în prezent se lucrează la proiectare. Șantierul se va deschide în această toamnă, iar sala va fi finalizată în 2018.

La Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a primit 57.350 lei din care 50.000 de lei pentru lucrări de reabilitare și modernizare, iar restul de 7.350 lei pentru achiziția de mobilier nou. În prezent se lucrează la actualizarea proiectului tehnic pentru reabilitare capitală.

Administrația locală a direcționat 118.000 de lei la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”pentru reparații interioare.

Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” i s-au repartizat 54.840 lei pentru lucrări de reparații și modernizare interioară, cât și reabilitarea instalației electrice de siguranță și a hidranților.

De asemenea, trei școli, „Alexandru Ioan Cuza”, „Ioan Ciurea” și „Mihail Sadoveanu”, au beneficiat de lucrări de asfaltare ale terenurilor de sport.

Bugete consistente de investiții au primit structurile din mediul preșcolar.

Grădiniței cu Program Normal „Voinicelul” și unităților arondate au primit 116.500 de lei, sumă utilizată pentru reparații la clădire (G.P.N, „Voinicelul”), reabilitare instalație termică (G.P.N. Lizuca), cât și instalații de detecție la incendiu și instalație de securitate pentru evacuare.

Fondurile alocate structurilor ce aparțin Grădiniței cu Program Prelungit „Pinnochio” însumează 163.650 lei, buget destintat lucrărilor de modernizare și montaj instalații electrice, achiziție cositoare și reparații interioare.

ȘTIRI