Nouă trupe vor să câştige Festivalul de teatru de la FălticeniCultură

Nouă trupe vor să câştige Festivalul de teatru de la Fălticeni

       Accesări: 76

Concurenţă mare pentru premiile puse în joc de organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni. Miercuri, 3 septembrie, au urcat pe scenă alte trei trupe, dintre cele nouă înscrise în concurs.

Ziua de concurs a fost deschisă de Trupa „Ghioceii” din Hânceşti, Republica Moldova, cu piesa „Legenda Mănăstirii Argeş” (coordonator: Mihail Sârbu). A urmat apoi prestaţia de excepţie a membrilor trupei „Pi” din Suceava, care au pus în scenă piesa „Ai paria pe utopie?” (coordonator: Alexandru Stan). Ştacheta festivalului a fost ridicată de tinerii actori ai trupei „Domino” din Râmnicu – Vîlcea, cu spectacolul „5 nuanţe de negru” (coordonator – Alex Popescu).

Ziua de miercuri va fi încheiată de Teatrul Municipal „George Bacovia” din Bacău. Actorii băcăuani vor prezenta pe scena centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” piesa de teatru „Femei singure”, în regia lui Gheorghe Balint.

Joi sunt programate ultimele trei reprezentanţii din concursul trupelor de teatru. Vineri va fi rândul concurenţilor înscrişi pentru secţiunile monolog şi recitare de poezie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivalul de teatru de la Fălticeni continuă până duminică, 7 septembrie.

ȘTIRI