Noua stație de epurare din Fălticeni este finalizată: Costurile obiectivului se ridică la 36,5 milioane leiActualitate

Noua stație de epurare din Fălticeni este finalizată: Costurile obiectivului se ridică la 36,5 milioane lei

       Accesări: 147

Veolia Water Solutions & Technologies RomaniaEXCLUSIV!

Un proiect important s-a concretizat la timp. Noua stație de epurare din Fălticeni este finalizată în proporție de 100%, lucrările de construcție, amenajare și testarea tehnologiei fiind încheiate după 21 de luni. Obiectivul urmează să fie predat beneficiarului, ACET Suceava, după o serie de proceduri specifice.

Din martie 2015 noua stație de epurare este operațională 24 de ore din 24.

Inginerul Sorin Alexandrescu, managerul de proiect, a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că tot ceea ce ține de proiectarea și funcționarea stației s-a finalizat la termenul prevăzut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările în șantier au demarat la 1 septembrie 2013 și s-au încheiat pe 15 iunie 2015. Veolia Water Solutions & Technologies, companie franceză cu o vastă experienţă în domeniu, s-a ocupat de întregul proiect ce se ridică la aproximativ 9 milioane de euro, mai precis la 36,52 milioane de lei.

Fondurile au fost asigurate Uniunea Europeană (85%), Consiliul Judeţean Suceava şi ACET Suceava (13%), contribuţia Municipiului Fălticeni fiind de 2%.

Noua stație de epurare din Fălticeni folosește tehnologii avansate de origine franceză și germană, cât şi soluţii complexe pentru tratarea apelor uzate, tratarea nămolurilor și stocarea apei subterane.

Întregul sistem de funcționare al stației este dirijat și monitorizat electronic. Apele menajere sunt supuse unui amplu proces de filtrare, separare și curățare, înainte de a ajunge în natură. Pe platforma stației se va produce biogaz, utilizat pentru circuitul intern, cât și nămol ecologic pretabil culturilor de flori în sere cât și agricole.

Printre obiectivele reabilitate se numără și clădirea unde personalul stației își desfășoară activitățile administrative, dar și monitorizarea fluxului tehnologic și analizarea apelor curățate.

Vechea stație de epurare a fost scoasă din funcțiune în martie 2015, după mai bine de 30 de ani de la darea în folosință.

Rudy H.

ȘTIRI