Noua sală de sport de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” va fi dată în folosință la jumătatea lunii aprilieLocal

Noua sală de sport de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” va fi dată în folosință la jumătatea lunii aprilie

       Accesări: 1563

Modernizarea învățământului local continuă și în 2016. Elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” au acum cea mai nouă sală de sport din municipiu, aceasta urmând să fie dată în folosință cât de curând. Unitatea de învățământ era singura din Fălticeni care nu avea un spațiu potrivit pentru desfășurarea orelor de educație fizică, dar și disciplinelor sportive.

Lucrările s-au încheiat de curând, recepția urmând să aibă locla jumătatea lunii aprilie.

Valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări încheiat cu firma locală DAQARA se ridică la 371.780 de lei inclusiv TVA.

”Nu peste mult timp, elevii de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” vor avea cele mai bune condiţii pentru derularea activităţilor sportive şcolare şi extraşcolare.”, ne-a declarat directorul Marius Pintilii. ”Valoarea investiției pentru proiectarea și construcția sălii de sport este de peste 370.000 lei, cu tot cu TVA. Țin să mulțumesc Primăriei Fălticeni pentru tot sprijinul acordat, iar faptul că în oraşul nostru se investeşte în educaţie nu poate decât să ne bucure.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ciuda unor întârzieri care au avut la bază diferite cauze, eliberarea amplasamentului prin devierea unei linii electrice subterane, condiții meteorologice nefavorabile și altele, lucrările sunt în prezent finalizate. Mai este de construit doar gardul de protecție dintre sală și terenul de sport, acesta urmând a fi terminat peste câteva zile.

Potrivit directorului Marius Pintilii, demersurile pentru branșamentul la rețeaua de energie electrică au fost făcute iar, în scurt timp, E.ON va realiza și racordarea propriu-zisă.

Autoritățile locale au sprijinit achiziția de mobilier și alte materiale necesare pentru dotarea sălii. Cu cei 20.000 lei alocați din bugetul local, au fost cumpărate plase de protecție pentru geamuri, elemente de protecție pentru stâlpii metalici, spaliere, bănci de gimnastică, bănci pentru vestiare, stâlpi de volei și badminton.

Tot cu banii Primăriei Fălticeni au fost achiziționate console de baschet, capră pentru sărituri, trambulină semielastică, mese de tenis, conuri de antrenament și alte accesorii pentru badminton și tenis de masă.

Noua și moderna sală de sport este prevăzută cu două vestiare şi o cameră pentru materiale sportive. Dimensiunile acesteia va permite practicarea gimnasticii, voleiului, badmintonului și tenisului de masă.

În viitorul apropiat sunt prevăzute alte lucrări pentru modernizarea bazei sportive de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” , precum asfaltarea terenului de sport și construirea unei piste pentru săritura în lungime.

ȘTIRI