Noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” va fi finalizată luna aceastaLocal

Noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” va fi finalizată luna aceasta

       Accesări: 999

Se apropie de finalizare. Lucrările la cea noua sală de sport din municipiu sunt pe ultima sută de metri, după ce timp de 12 luni proiectul de investiții s-a cristalizat. Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni vor avea începând cu acest an școlar un spațiu modern pentru practicarea sporturilor de masă și orelor de educație fizică.

Unitatea de învățământ era ultima dintre cele patru școli gimnaziale din municipiu care nu aveau o sală de sport la standarde actuale. În anii din urmă, autoritățile locale au alocat fonduri de aproximativ 1,5 milioane de lei pentru construirea celor trei obiective destinate școlilor „Ioan Ciurea”, „Mihail Sadoveanu” și „Ion Irimescu”.

Noua sală de sport este construită pe terenul de joacă din curtea corpul principal de clădire.

Aceasta are 280 de metri pătrați, câte două vestiare de 12 metri pătrați pentru fete și băieți și un vestiar de 10 metri pătrați pentru profesori și două grupuri sanitare. Structura este realizată pe un schelet metalic cu pereți din panouri termoizolante.

Sala de sport a Școlii „Alexandru Ioan Cuza” este dotată cu geamuri termoizolante, balustrade metalice și elemente de anvelopare moderne.

În prezent, orele de educație fizică și sport se desfășoară în corpul vechi al școlii, într-un spațiu impropriu și nu prea generoase.

Lucrările, executate de firma fălticeneană Tehnocon, au fost demarate în octombrie 2017.

Potrivit managerului Vlad Simeria, proiectul este finalizat în proporție de 98 %. La momentul actual mai sunt de montat elementele sistemului de încălzire centrală și covorul din PVC.

Sala va fi deschisă pentru orele de educație fizică și sport în a doua jumătate a lunii octombrie.
Lângă acest obiectiv au fost realizate și câteva lucrări de amenajare în curtea școlii.

Terenurile din fața sălii de sport și cel din proximitatea școlii au fost asfaltate și delimitate printr-un perete de sprijin. Lucrările, executate de ELBI, au prevăzut și construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, iar de cealaltă parte au fost amenajate trepte.

Noul obiectiv va asigura condiții moderne și posibilitatea practicării mai multor sporturi precum volei, baschet, handbal, minifotbal, badminton și tenis de masă.

Proiectul va fi finalizat cu un an mai devreme, durata realizării construcției fiind de 24 de luni, respectiv octombrie 2019.

Investițiile se ridică la 440.000 lei, din care 240.000 de lei au fost direcționați anul trecut, iar 200.000 de lei anul acesta.

Suma este alocată integral din bugetul local al Municipiului Fălticeni.

ȘTIRI