Noua Maternitate din Fălticeni va fi deschisă în februarieExclusiv

Noua Maternitate din Fălticeni va fi deschisă în februarie

       Accesări: 3027

Se apropie de finalizare. Noua maternitate din municipiul Fălticeni își va deschide cât de curând porțile. Lucrările sunt pe ultima sută de metri, după cum au confirmat atât constructorul cât și managerul spitalului.

Lucrările din proiect sunt încheiate în proporție de 97%.

Sălile pentru operație, pacienți și nou-născuți sunt finalizate, la fel ca și grupurile sanitare.

Maternitatea va fi deschisă luna viitoare, conducerea unității medicale precizând că deocamdată nu există o dată certă privind inaugurarea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, afirmă că noua maternitate va fi o unitate modernă, la standarde la fel de înalte ca și cele din sistemul privat. El a subliniat faptul că viitoarele mămici vor avea condiții excelente, dublate de un ambient primitor.

”Ceea ce vă pot spune acum este că noua Maternitate din Fălticeni se va deschide în luna februarie. Nu mai este foarte mult de lucru!”, a declarat managerul Vlad Morariu în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni. ”Clădirea arată foarte bine la interior, respectă toate standardele în vigoare. Viitoarele mămici vor avea condiții excelente, un ambient plăcut și primitor. Din acest punct de vedere, cel al condițiilor hoteliere, vom fi la același nivel cu maternitățile din sistemul medical privat.”

Lucrările ar urma să se încheie peste aproximativ două săptămâni, după cum indică reprezentantul firmei de construcții Tehnocon.

Momentan se lucrează la unele finisaje și la amenajarea pardoselii materiale rezistente din PVC.

”Am pus un accent deosebit pe calitatea lucrărilor, iar la deschidere se va putea observa acest aspect. Proiectul este finalizat în proporție de 97%.”, ne-a declarat inginerul Vlad Simerea, managerul Tehnocon .”Mai sunt de pus câteva covoare din PVC (tarchet), mai avem unele retușuri sau mici finisaje și suntem gata să-i predăm beneficiarului clădirea la cheie. Pe palierele unde lucrarea este finalizată, muncitorii au început curățenia.”

Acesta mai spune că recepția lucrării va putea fi făcută în prima jumătate a lunii februarie.

Noua unitate va include un trei compartimente, ATI, Neonatologia și Obstetrica-Ginecologie. Transferul logistic de la vechea clădire la noul sediu de pe strada Ion Creangă se va face gradual, tot în luna februarie. Doctorii și asistentele din maternitate vor fi primele cadre sanitare din spital care vor beneficia de toate condițiile necesare unui act medical de calitate.

În octombrie 2016, municipalitatea aloca, peste 150.000 lei pentru lucrări suplimentare de modernizare destinate maternității.

Luna trecută, Primăria Fălticeni suplimenta bugetul pentru modernizarea spitalului cu tehnică medicală. Peste 230.000 lei au fost direcționați, în ianuarie 2017, pentru achiziția de aparatură de ultimă generație.

Dotările care vor intra în echiparea maternității include o masă de operație, un videocolposcop, un cardiotahograf și o lampă scialitică.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI