Noua maternitate din Fălticeni se va deschide în curând. Toate probele recoltate din saloane sunt buneActualitate

Noua maternitate din Fălticeni se va deschide în curând. Toate probele recoltate din saloane sunt bune

       Accesări: 1298

Vești bune pentru cadrele medicale dar și viitoarele mămici. Noua Maternitate din Fălticeni se va deschide în următoarele zile, după ce timp de două săptămâni au fost efectuate mai multe proceduri de dezinfecție generală. Pentru că două din cele aproximativ 100 de probe recoltate au fost declarate neconforme, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava au cerut repetarea operațiunii de nebulizare, dar și utilizarea unui alt dezinfectant.

Ultima procedură s-a făcut pe 31 mai, iar analizele de laborator ale probelor luate din maternitate sunt bune.

Rezultatele au fost comunicate azi dimineață de reprezentanții DSP Suceava. Avizul sanitar de funcționare va fi emis astăzi.

„Ne bucură foarte multe faptul că analizele de laborator ale probelor luate din noua maternitate sunt bune. Practic din acest moment mai râmâne ca noi să primim autorizația sanitară de funcționare. Nu știu când vom primi documentul, dar cred că va fi într-una din zilele acestea.”, ne-a declarat Vlad Morariu. „Întregul personal, medicii și asistentele își doresc să înceapă serviciul. Vrem să deschidem maternitatea cât mai repede.”

În cele două săptămâni cât maternitatea a fost închisă s-au efectuat cinci ședințe de dezinfecție generală, două cu personal de specialitate al Direcției de Sănătate Publică, iar alte trei cu personal propriu al spitalului sub coordonarea șefului Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor Nosocomiale.

Managerul Morariu afirmă că deschiderea maternității este o chestiune de câteva zile.

Data la care unitatea medicală va deveni operațională va fi comunicată de conducerea spitalului.

„Ultimele rezultate au fost corespunzătoare, toate. În cursul zilei de azi, Maternitatea Fălticeni va primi avizul de deschidere, din punctul nostru de vedere fiind întrunite toate condițiile de asigurare a unei asistențe medicale în deplină securitate, atât pentru mame cât și pentru nou-născuți. Unitatea va rămâne în continuare sub stricta noastră monitorizare, pentru a se evita apariția unor situații epidemiologice deosebite. Avem siguranța că, după numeroasele dezinfecții efectuate, acolo sunt asigurate condiții sigure pentru asistența medicală”, a declarat astăzi dr. Cătălina Zorescu, directorul ajdunct al DSP Suceava.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI