Noua Maternitate din Fălticeni prinde contur: Mâine se semnează contractul pentru lucrările de modernizareExclusiv

Noua Maternitate din Fălticeni prinde contur: Mâine se semnează contractul pentru lucrările de modernizare

       Accesări: 2046

EXCLUSIV!

Autoritățile locale deschid un nou obiectiv de investiții. Peste cel mult două săptămâni vor începe lucrările de modernizare și reabilitare la clădirea care va găzdui, doar temporar, cele trei secții ale Maternității. Actuala unitatea medicală va fi transferată de pe strada Sucevei pe strada Ion Creangă, în localul fostei Școli Generale nr.5, clădire care în ultimii ani era administrată de Colegiul ”Vasile Lovinescu”.

Printr-o Hotărâre de Consiliu Local emisă anul trecut s-a decis ca dreptul de administrare al imobilului să fie transferat de la unitatea de învățământ către Spitalul Municipal.

Maternitatea din Fălticeni funcționează într-o clădire veche de peste 120 ani, care urmează să fie demolată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Imobilul și terenul acesteia au fost retrocedate Fundației Caritatea în anul 2008. Aici urmează să fie construit cel mai nou magazin al germanilor de la Penny Market. Autoritățile locale au primit mai multe somații dar și clarificări în privința demersurilor inițiate pentru găsirea unui spațiu și mai apoi informări legate de mutarea unității medicale.

Pe tema transferului Maternități s-au purtat discuții aprinse, care au degenerat în scandal, în Consiliul Local Fălticeni. În câteva rânduri la ședințele pe acest subiect au participat și cadrele medicale împreună cu șefii de secție și managerul Vlad Morariu.

Licitația pentru atribuirea lucrărilor s-a încheiat de curând. Câștigătorul va fi anunțat mâine, 8 aprilie 2016, la semnarea contractului cu Primăria Fălticeni. Activitățile de modernizare și reabilitare la imobil vor începe cel mai târziu pe 18 aprilie.

”Este o veste bună pentru pacienți și personalul medical. Am fost în mare pericol, pentru că imobilul și terenul este retrocedat încă de acum opt ani în urmă și puteam fi evacuați oricând.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Mă bucur că am găsit soluția de a păstra cele trei secții și de a nu desființa Maternitatea. Pacienții cât și pentru personalul medical vor avea parte de cele mai bune condiții posibile.”

Noua Maternitate va prima unitate medicală din Fălticeni care se construiește exclusiv cu fonduri de la bugetul local.

Autoritățile locale promit standarde ridicate în ceea ce privește condițiile hoteliere, dar și dotările medicale. Pentru acest capitol ultim capitol vor fi alocate noi fonduri pentru achiziția de aparatură modernă.

Maternitatea, cu toate cele trei secții, va fi transferată, din nou, în viitorul spital municipal care este finalizat în proporție de 90%.

ȘTIRI