Noua Maternitate din Fălticeni este în plin șantier: Lucrările de modernizare vor fi încheiate la sfârșitul lunii decembrieActualitate

Noua Maternitate din Fălticeni este în plin șantier: Lucrările de modernizare vor fi încheiate la sfârșitul lunii decembrie

       Accesări: 1720

Se lucrează la amenajarea celei mai noi unități medicale din municipiu. Dacă pe șantierul viitorului spital bate vântul, la noua maternitate se muncește de zor pentru ca proiectul să fie finalizat la timp. Firma locală Tehnocon se ocupă cu modernizarea spațiilor care vor îngloba toate cele trei secții Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie și Maternitatea care acum funcționează într-o clădire veche de peste 110 ani.

Unitatea medicală va fi transferată provizoriu pe strada Ion Creangă, în sediul fostei Școli Generale numărul 5, corp de clădire administrat în ultimii ani de Colegiul ”Vasile Lovinescu”.

Atunci când noul spital va fi dat în folosință, unitatea va fi din nou transferată, în clădirea de pe strada Mihai Eminescu. Conducerea spitalului afirmă că în locul maternității de pe Ion Creangă va funcționa ulterior o secție de geriatrie, astfel încât investiția Primăriei Fălticeni are continuitate.

Lucrările de amenajare au început puțin după jumătatea lunii mai, după încheierea licitației și aprobarea fondului de investiții pentru modernizare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Managerul firmei Tehnocon, inginerul Vlad Simerea, spune că lucrările sunt în grafic și că nu ar trebui să existe întârzieri dacă totul decurge conform planului. La momentul actual proiectul noii maternități este finalizat în proporție de 20%.

Până în prezent s-a lucrat la decapat pereții, s-au scos dușumelele și introdus noile rețele electrice și termice. Camerele au fost acoperite cu rigips, iar mai apoi gletuite. Urmează turnarea șapelor și amenajarea băilor.

Termenii contractuali prevăd ca lucrările să se încheie la sfârșitul lunii decembrie. Teoretic, după data de 1 ianuarie, toate cele trei secții ale Maternității Fălticeni vor putea fi mutate în noua clădire.

Investițiile se ridică la peste 1,1 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate integral de la bugetul local.

După ce se va încheia șantierul, unitatea medicală va dispune de toate facilitățile necesare unei maternități moderne.

ȘTIRI