Noua grădiniță ”Scufița Roșie” va fi dată în folosință peste cel mult 6 luni: Obiectivul este finalizat în proporție de 75%Actualitate

Noua grădiniță ”Scufița Roșie” va fi dată în folosință peste cel mult 6 luni: Obiectivul este finalizat în proporție de 75%

       Accesări: 648

Zestrea sistemului local de învățământ se mărește din acest an. În primul semestru din 2016 este prevăzută inaugurarea cele mai noi grădinițe din Fălticeni, amplasată pe strada Stadion Sportiv. Cel puțin așa spun autoritățile locale care pe data de 17 decembrie au primit banii pentru finalizarea obiectivului construit încă din 2007.

Grădinița ”Scufița Roșie” face parte din centrul bugetar G.P.N ”Voinicelul” și va fi dată în folosință peste cel mult 6 luni. Fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, pentru deblocarea situației, se cifrează la peste 724.000 lei.

Început în anul 2007 de operatorul Test Prima, șantierul va fi redeschis de firma fălticeneană Alex Real Construct.

Dacă la exterior vor fi puține lucruri de făcut, lucrările se vor desfășura preponderent la interior. Clădirea urmează să fie amenajată în totalitate, prestatorul urmând să se ocupe cu tencuirea pereților, montarea pardoselii, ușilor și instalațiilor sanitare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La momentul actual, grădinița este finalizată în proporție de 75%.

”Cel mai important lucru în momentul de față este faptul că avem toți banii necesari pentru finalizarea grădiniței. Finanțarea obținută de la Ministerul Dezvoltării se ridică la 724.000 lei, sumă care asigură încheierea acestui proiect ajuns într-un punct mort.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Lucrările la interior și amenajările exterioare se vor încheia peste cel mult 6 luni. Vrem să inaugurăm noul obiectiv nu mai târziu de începutul lunii iunie. Vrem ca inaugurarea să se facă chiar înainte de 1 iunie, de Ziua Copilului.”

Șeful administrației locale mai spune că în bugetul local pe anul 2016 există fonduri pentru tot ceea ce înseamnă utilarea unității de învâțământ preșcolar. Grădinița va primi bani pentru achiziția de dulapuri, mese, covoare și scaune.

Unitatea de pe strada Stadion Sportiv va beneficia de o parcare și un mic spațiu de joacă. Aceasta deservește preșcolarii care locuiesc în cartierele Dimitrie Leonida, Șoldănești și Republicii.

Grădinița ”Scufița Roșie” funcționează în prezent la parterul Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”. În noua clădire spațiile vor fi mult mai generoase, unitatea urmând să școlarizeze anual între 100 și 150 de copii.

ȘTIRI