Noua Grădiniță ”Scufița Roșie” se deschide de Ziua CopiluluiLocal

Noua Grădiniță ”Scufița Roșie” se deschide de Ziua Copilului

       Accesări: 1623

Se mută în casă nouă. Grădiniță ”Scufița Roșie” din Fălticeni va avea pentru prima dată propriul local unde va funcționa în condiții civilizate. Mâine este programat evenimentul inaugurării, pe data de 1 Iunie, de Ziua Copilului.

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, după ce timp de 6 luni s-au făcut lucrări de amenajare la interiorul clădirii și în curtea unității.

Grădinița ”Scufița Roșie” face parte din centrul bugetar G.P.N ”Voinicelul” și va fi dată în folosință în urma alocării de fonduri pentru finalizarea obiectivului, de către Ministerul Dezvoltării, care se cifrează la peste 724.000 lei.

”Am preluat grădinița cu datorii.”, spune primarul Cătălin Coman. ”După demersurile pe care le-am făcut la Ministerul Dezvoltării am inclus grădinița în Programul Național de Dezvoltare. Șantierul, deschis în anul 2007, era în vara anului 2012 închis de câteva luni pentru că nu au fost plătite lucrări restante. Anul trecut, am fost la Ministerul Dezvoltării unde viceprim-ministrul Vasile Dîncu ne-a semnat contractul de finanțare.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările au fost executate de Test Prima, dar nu au mai fost achitate din lipsă de bani. Facturi restante de 250.000 de lei la plată au fost achitate de la bugetul local.

Tot de la bugetul local au fost alocate sumele necesare pentru amenajările exterioare, împrejmuire, achiziția de mobilier, birouri, dulapuri, covoare și alte bunuri.

Unitatea de pe strada Stadion Sportiv dispune de o parcare, iar ulterior va fi construit și un mic spațiu de joacă.

Grădinița ”Scufița Roșie” deservește preșcolarii care locuiesc în cartierele Dimitrie Leonida, Șoldănești și Republicii. Aceasta funcționează în prezent la parterul Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”.

Cei peste 100 de copii care sunt înscriși aici vor avea în noua clădire spații mult mai generoase.

ȘTIRI