Noua grădiniță din comuna Baia prinde contur: Unitatea va purta numele învățătorului Vasile HlihorActualitate

Noua grădiniță din comuna Baia prinde contur: Unitatea va purta numele învățătorului Vasile Hlihor

       Accesări: 1618

Rețeaua școlară dintr-o comunitate rurală se dezvoltă și se înnoiește. După ce au alocat fonduri generoase pentru dotarea și reabilitarea școlilor din comună, Primăria Baia are în derulare un alt proiect destinat infrastructurii educaționale. Prin intermediul acestuia se construiește o unitate de învățământ pentru ciclul preșcolar.

Noua grădiniță din comuna Baia prinde contur pe strada Gheorghe Miserciu la câteva săptămâni de la începerea lucrărilor.

După finalizarea temeliei, acum se lucrează la ridicarea pereților și a structurilor din beton.

Unitatea va dispune de patru săli, grupuri sanitare, centrală termică proprie și un spațiu pentru spectacole. Clădirea va avea doar parter, iar ca spațiu va fi foarte generoasă.

Noua grădiniță va fi, de altfel, și cea mai mare din comuna Baia.

„Lucrările la grădiniță decurg foarte bine. Suntem în grafic! Aici urmează să învețe copiii din partea de sus a satului Baia, care vor avea condiții dintre cele mai bune.”, a spus primarul Maria Tomescu. „Sperăm ca atât cei mici, cât și cadrele didactice să se mute în casă nouă peste câteva luni. Va fi o grădiniță frumoasă, spațioasă și modernă”.

Noul local este destinat personalul didactic și copiilor de la grădinița care acum funcționează în clădirea Școlii Gimnaziale nr.3, unde se învață în două schimburi pentru că spațiul este insuficient.

Unitatea va fi dotată cu mobilier nou, acum aflat în faza de licitație pentru achiziție, finanțarea fiind asigurată prin același proiect, ale cărui fonduri totale se ridică de 2,5 milioane de lei.

Maria Tomescu speră ca în luna septembrie, la început de an școlar, să fie inaugurată noua grădiniță care va purta numele îndrăgitului învățător Vasile Hlihor, un îndrumător, cu suflet mare, pentru zeci de generații de copii.

Planurile administrației locale nu se opresc aici.

Lângă grădiniță va fi construit un teren de joacă pentru cei mici și unul de sport pentru copiii care locuiesc în această parte de sat.

Primarul comunei Baia a început și modernizarea parcului de lângă noua unitate de învățământ preșcolar, spațiul fiind dotat cu mobilier stradal nou, cu un spațiu de joacă adecvat. În toamna trecută și în primăvara aceasta au aloc noi amenajări peisagistice, completate cu plantări de flori și copăcei ornamentali.

În planul proiectelor de investiții, urmează să se deschidă în curând lucrările de reabilitare la Școala Gimnaziale nr.2 din satul Baia. Fondurile alocate se ridică la 965.860 lei.

ȘTIRI