Notele obținute de cei 20 de candidați la funcția de director și director adjunct la unitățile școlare din FălticeniActualitate

Notele obținute de cei 20 de candidați la funcția de director și director adjunct la unitățile școlare din Fălticeni

       Accesări: 2125

Peste 300 de profesori suceveni sunt în focul examenelor în plin an școlar. Profesorii care vor să conducă instituțiile de învățământ preuniversitar au susținut deja prima din cele două probe pentru ocupare posturilor vacante de director și director adjunct. La nivelul municipiului Fălticeni candidează 20 de persoane pe 18 locuri.

După prima probă, examenul scris, s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 88,19%.

Din cei 309 profesori înscriși, 293 au trecut cu bine de prima probă.

Sunt declarați „admiși” candidații cei are au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs au un punctaj total de cel puțin 105 puncte. Punctajul maxim pentru fiecare probă este de 50 de puncte, în timp ce punctajul minim de promovare este de 35 de puncte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Notele luate de candidații pentru funcțiile conducere la școlile din Fălticeni au obținut, punctaje ridicate, în mare parte peste 40 de puncte.

În rândul celor care candidează pentru postul de director, cel mai bun rezultat pe municipiu, dar și din județul Suceava, l-a obținut Cristina Nechifor, directoarea Colegiului Național ”Nicu Gane” cu 48,75 puncte.

Urmează Marius Pintilii, directorul Școlii Gimanziale ”Ioan Ciurea” cu 47,50 puncte, Liviu Deleanu, directorul Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” cu 46,25 puncte.

Matei Gabriel, directorul Colegiului ”Vasile Lovinescu”, și Olguța Popa, candidat la funcția de director al Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, au obținut 45,62 puncte, iar Costică Parfenie, directorul Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”, are 43,12 puncte.

Patru candidate au încheiat proba scrisă cu 42,50 puncte, este vorba de Magda Zetu, directoarea Grădiniței cu Program Normal ”Voinicelul ”, Daniela Ilincăi, directoarea Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”, respectiv Elena Varganici, directoarea Grădiniței Speciale și Claudia Suseanu, directoarea Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”.

Mariana Amarie, candidat la funcția de director la Grădinița Specială, a obținut 41,25 de puncte, iar Adriana Samson, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit, a obținut 36,87 de puncte.

Singurul candidat la postul de director, căruia nu i s-a publicat punctajul, este Marcel Porof, directorul Clubului Copiilor, lucrarea acestuia fiind în curs de evaluare.

Au fost declarați admis Anca Nastasă, directoare adjunctă la Școala Gimnaziale ”Ion Irimescu”, cu 45 de puncte, Mariana Țuca, directoare adjunctă la Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, cu 41,87 puncte, Laurențiu Tomescu, director adjunct al Colegiului Național ”Nicu Gane”, cu 40,62 puncte, Silvia Chirilă, directoare adjunctă la Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, cu 39,37 puncte.

Două dintre candidate au fost respinse, Ionela Apetroaie cu 32,50 puncte și Mariana Lițu cu 30 de puncte, ambele directoare adjuncte la Colegiul ”Vasile Lovinescu”, în timp ce Gabriela Ștefănescu, directoarea adjunctă de la Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” nu s-a mai prezentat la examen din motive de sănătate.

Cel mai bune trei rezultate pe zona rurală, arondată Fălticeniului, le-au obținut Dorina Todică (Școala Gimnazială Buneşti) cu 48,75 puncte (cel mai bun rezultat din județ împreună cu candidata Cristina Nechifor), Oana Oprea (Școala Gimnazială Oniceni) cu 48,12 puncte, respectiv Petrică Munteanu (Școala Gimnazială Drăguşeni) cu 47,5 puncte.

Următoarea etapă de concurs va avea loc între 17 octombrie și 17 noiembrie, când profesorii vor susține proba de interviu și cea pentru evaluarea CV-ului.

Rezultatele finale vor fi validate și transmise către Ministerul Educației Naționale și al Cercetării Științifice la data de 16 decembrie.

ȘTIRI