Noile rețele de apă și canalizare de pe 7 străzi trebuie predate mâine către ACETActualitate

Noile rețele de apă și canalizare de pe 7 străzi trebuie predate mâine către ACET

       Accesări: 64

muncind_cu_spor_la_falticeni_1

Termenul de grație expiră mâine. Pe 14 iulie subcontractorul băimărean Flam, care a preluat lucrarea de la 3T Construct, trebuie să predea către ACET Suceava rețelele de apă și canalizare de pe șapte străzi din Fălticeni. Lucrările sunt mult întârziate, proiectul la nivel de municipiu fiind decalat cu 11 luni, până la jumătatea lunii noiembrie 2015, deși acestea trebuiau încheiate în data de 5 ianuarie anul curent.

Dacă s-a respectat ultimul grafic de lucrări, prestatorul va preda mâine rețelele de pe străzile Forestierului, Voluntari, Crișan, Pictor Aurel Băeșu (parțial), Cuza Vodă, Anton Holban și Pietrari.

Asta însemnă că pe tronsoanele subterane ale străzilor menționate s-au încheiat branșamentele și s-a verificat funcționalitatea în urma probelor de presiune.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În caz contrar, termenul de predare va fi prelungit din nou. La ședința de la sfârșitul lunii iunie, când s-a fixat termenul 14 iulie, au participat reprezentații ACET, 3T Construct, Eptisa și Primăria Fălticeni, ședință pe care autoritățile locale au descris-o ca ”tumultoasă”.

Acestea spun că în ceea ce privește predarea rețelelor de apă și canalizare, beneficiarul ACET este singurul care poate lua măsuri.

”Primăria nu-l poate amenda pe constructor decât pentru refacerea carosabilului, dacă nu respectă termenul”, susține primarul Cătălin Coman. ”Pentru rețele nu putem face absolut nimic. Primăria nu recepționează conducte și branșamente. Primăria acordă permisul de intervenție ca prestatorul să spargă strada, după care să o aducă la starea inițială, asta numai după ce ACET recepționează rețeaua”.

Municipalitatea fălticeneană afirmă că a solicitat părților din contract, 3T Construct și ACET Suceava, atât în ședințele de progres cât și prin adrese oficiale, urgentarea lucrărilor din șantier și încheierea celor care au rămas la același stadiu de anul trecut.

Tot mâine s-ar putea discuta și termenul de predare către Primărie pentru cele 7 străzi, pe care subcontractorul din Baia Mare și-l va asuma, înainte să finalizeze reabilitarea drumurilor pe acele porțiuni unde au intervenit muncitorii de la 3T Construct.

Rudy Hödl

ȘTIRI