Lucrări edilitare în cartierul Maior Ioan: Parcare la Stadionul Tineretului și amenajări pe Aleea NuculuiLocal

Lucrări edilitare în cartierul Maior Ioan: Parcare la Stadionul Tineretului și amenajări pe Aleea Nucului

       Accesări: 168

Zona Maior Ioan intră din nou în atenția municipalității. Noi lucrări edilitare au fost demarate la începutul acestei toamne, lucrări prin care au fost sistematizate spații verzi, pietonale și auto. Pe străzile Aleea Nucului și Aleea Trandafirilor, componente ale celui mai vechi cartier de locuințe din Fălticeni, s-au produs câteva schimbări edilitare în urma materializării unor idei de amenajare discutate încă din primăvară.

Lucrările au vizat transformarea unor spații și modernizarea lor în beneficiul riveranilor, dar și altor localnici.

Acesta completează un număr important de lucrări executate la nivelul municipiului Fălticeni în ultimele șase luni, de la asfaltări de drumuri, la amenajări de spații verzi, parcări, dotări cu mobilier stradal, sistematizări spații cât și realizarea unor sisteme pentru captarea apei pluviale.

Parcare nouă la Stadionul Tineretului

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cel mai vechi teren de fotbal din municipiu, Stadionul Tineretului, este deja în șantier de câteva săptămâni. Tribuna principală este reabilitată și modernizată în totalitate, vor fi montate scaune, un nou gard de protecție cât și un acoperiș. Până la finalizarea lucrărilor cu fonduri de la bugetul local, în apropierea obiectivului s-au desfășurat alte lucrări de investiție care au durat două săptămâni.

Lângă stadion au fost amenajate mai multe locuri de parcare.

Noul spațiu este construit pe locul vechiului gard din beton și alte două zone aflate între un spațiu pietonal și marginea pistei de alergare. Parcarea este delimitată de un gard și începe de la intrarea principală, până la limita cu blocurile de locuințe.

Parcarea este asfaltată, dispune de două sisteme de colectare pentru apa meteorică și oferă 25 – 30 de locuri pentru autoturisme. Lângă aceasta au fost sistematizate două alei pietonale noi, iar alte noi căi de acces au fost construite cu borduri și mai apoi asfaltate.

Lucrările au fost executate din bugetul local și au fost încheiate astăzi. Costurile investiției se ridică la aproximativ 150.000 de lei.

„Aici aveam o zonă foarte aglomerată. Am aranjat zona pentru a-i conferi utilitate publică.”, explică primarul Cătălin Coman. „Parcarea nouă de la stadion nu va servi doar celor care vin la evenimentele sportive sau care facă sport în timpul liber. Spațiul acesta va servi ca parcare pentru blocurile din zonă, de pe străzile Maior Ioan și Aleea Trandafirilor.”

Parcare, alei, bănci și iluminat public nou pe Aleea Nucului

Schimbare de decor și pe Aleea Nucului. Zona din spatele unor blocuri s-a transformat radical într-un spațiu despre care autoritățile locale spun că are acum utilitate și aspect.

Proiectul de modernizare, prin care au fost sistematizați câteva sute de metri pătrați, s-a desfășurat pe strada Aleea Nucului, între blocurile 3 (A și B) și Clubul Copiilor Fălticeni. Acesta dispune acum un spațiu destinat locatarilor, spațiu amenajat cu bănci, coșuri de gunoi, alei pietonale și un nou sistem de iluminat public dotat cu becuri economice.

La acestea se adaugă și o parcare de 16 locuri amenajată cu pavele, la fel ca și aleile pietonale.

Spațiile verzi au fost sistematizate, au fost montate garduri și amenajate alei de acces la blocuri.

Execuția proiectului s-a derulat timp de patru săptămâni.

„Era o zonă cu multă mizerie, cotețe, șobolani. Am trecut mai întâi la igienizare și apoi la sistematizarea locului. Odată cu aceste lucrări am construit 16 noi locuri de parcare.”, afirmă primarul Coman. „S-au executat lucrări prin care am amenajat aleea pietonală, au fost montate bănci, coșuri de gunoi, și un nou sistem de iluminat public. Cu această ocazie am sistematizat spațiile verzi, s-au pus garduri și au fost amenajate alei de acces la blocuri. În concluzie, am transformat o zonă cu multă mizerie în parcare și parc într-un loc plăcut și util.”

Aceste ultime lucrări au fost executate de firma locală ELBI în baza contractului multianual cu Primăria Muncipiului Fălticeni, contract câștigat prin licitație în toamna anului 2015.

Miercuri, 11 octombrie, vor începe lucrările de asfaltare din parcarea și zona de acces la Stația de Ambulanță Fălticeni.

ȘTIRI