Noi lucrări de modernizare și asfaltare pe strada 13 DecembrieActualitate

Noi lucrări de modernizare și asfaltare pe strada 13 Decembrie

       Accesări: 101

lucrări-modernizare-strada-13-decembrie-1

S-a redeschis șantierul pe strada 13 Decembrie. Începând de ieri se lucrează pe sectorul de drum aflat între Autogara Severin şi
intersecția cu strada Dogari. După încheierea lucrărilor din vară la noua rețea de apă, acum urmează etapa modernizării părții carosabile și trotuarelor.

Pe porțiunea de drum aflată în lucru accesul vehiculelor grele, dar și autoturismelor dinspre Dogari și Bulevardul Revoluției este restricționat timp de trei zile, traficul rutier va fi redirecționat prin centru.

Firma locală Elbi se ocupă cu modernizarea sectorului de drum în lungime de aproximativ 150 de metri. Trotuarele sunt îngustate pentru lărgirea părții carosabile de la 7,5 la 9 metri. Redimensionarea culoarelor pietonale permite mărirea benzii de rulare și în intersecția cu strada Dogari, scopul fiind asigurarea unei fluidizări mai bune pentru traficul greu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările de modernizare prevăd turnarea de asfalt, după ce în prealabil, au fost ridicate la cotă capacele metalice ale rețelei de apă.

Astăzi s-a turnat stratul de rezistență, după care va fi aplicat stratul de uzură. Porțiunea modernizată va fi redată circulației sâmbătă seara.

Rudy Hödl

ȘTIRI