Noi fonduri pentru modernizarea Maternității: 152.000 lei au fost direcționați la capitolul dotări și condiții hoteliereLocal

Noi fonduri pentru modernizarea Maternității: 152.000 lei au fost direcționați la capitolul dotări și condiții hoteliere

       Accesări: 769

Cea mai nouă unitate medicală din municipiu, dar și din județ va fi deschisă cât mai curând. Maternitatea din Fălticeni va deveni operațională începând din februarie, după nouă luni în care s-a muncit la reabilitarea și modernizarea clădirii. Lucrările sunt aproape finalizate însă lipsesc unele dotări care vor asigura funcționarea secției.

Spitalul Municipal a solicitat recent autorităților municipale alocarea unei tranșe de bani pentru utilarea unității medicale la standarde moderne, în acord cu normele în vigoare. Noile dotări vor contribui la crearea de condiții hoteliere adecvate pentru mame și nou-născuți în toate cele trei secții ale Maternității.

Suma cerută de conducerea spitalului se ridică la 152.000 lei.

Printr-un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Cătălin Coman, aleșii locali au votat în unanimitate acordarea fondurile solicitate. Achizițiile vor asigura buna desfășurare a activității medicale și reprezintă ultimul pas înaintea obținerea avizelor necesare funcționării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Printre produsele care vor fi cumpărate se numără 35 de paturi simple, 5 paturi medicale, 40 de saltele și lenjerii. La acestea se adaugă 16 frigidere, 17 televizoare, 9 banchete și 3 cuptoare cu microunde, dar și alte materiale care vor intra în lista de inventar.

Noua Maternitate din Fălticeni va fi operațională spre jumătatea lunii februarie.

Transferul aparaturii medicale se face gradual, unitatea medicală urmând să părăsească localul de pe strada Sucevei. Cele trei secții se vor muta în clădirea de strada Ion Creangă, unde au funcționat fosta Școală Generală nr.5 iar mai târziu un corp al Colegiului ”Vasile Lovinescu”.

Bugetul alocat în ultimele 6 luni, pentru lucrări și dotări, se ridică la peste 300.000 lei.

Proiectul de reabilitare completă se ridică la peste 1,5 milioane lei.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI