Noi finanțări pentru proiecte Erasmus la Colegiul Național „Nicu Gane” FălticeniEducație

Noi finanțări pentru proiecte Erasmus la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

       Accesări: 412

Colegiul Național „Nicu Gane” a anunțat câștigarea unor noi granturi pentru derularea proiectelor europene Erasmus+.

 Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a anunțat rezultatele evaluării aplicațiilor pentru finanțare.

Colegiul „Nicu Gane” s-a situat printre cele 148 de instituții câștigătoare, din cele 325 care au solicitat finanțare, ne-a informat coordonatorul proiectului și responsabilul Comisiei de Proiecte și Programe Comunitare, profesor Ioan Caulea.

Noul proiect aprobat spre finanțare, care are drept grup țintă elevii de la specializarea Matematică – Informatică, se va derula în perioada 2019-2021, pentru 32 de elevi  de clasa a X-a, în iunie 2020 și iunie 2021.

Grantul aprobat este de 76,652 Euro. Compania care urmează să organizeze și să ofere serviciile de training profesional pentru elevii noștri este „WBS Training AG” din Dresden, Germania, cu care colegiul colaborează din 2015.

Până acum, 47 de elevi de la „Nicu Gane” au beneficiat de serviciile educaționale ale acestei instituții.

Rezultatele pe plan personal și profesional ale acestora se regăsesc în alegerile lor privind cariera, în transformările în percepția acestora în ceea ce privește identitatea europeană și în aprecierea acestora într-un grad mai ridicat a culturii, civilizației și valorilor europene.

Tema proiectului este “Dezvoltarea aplicațiilor pentru dispozitive Mobile”, iar scopul acestuia constă în asigurarea calității în formarea profesională inițială, printr-un stagiu de pregătire practică a elevilor într-o companie cu experiență în dezvoltarea aplicațiilor mobile

 „Game-VET” este un alt proiect Erasmus+, de parteneriat strategic, în care va fi implicat  Colegiul „Nicu Gane”.

Acest proiect se datorează bunei colaborări cu WBS Training din Dresden, care a recomandat școala Academiei de formare continuă AFBB.  

Proiectul este destinat profesorilor, iar scopul este de a spori experiența de învățare a predării prin îmbogățirea predării de scenarii în școli utilizând conceptul de joc – „gamification”.

Prin creșterea experienței de învățare, emoțiile pozitive vor fi antrenate și folosite în procesul de învățare. Învățarea trebuie să fie distractivă.

Grupul țintă este format din profesori din toate tipurile de școli. În acest scop, vor fi furnizate diverse materiale de instruire despre crearea unor situații de predare asemănătoare jocului, pe o platformă online iar materialele vor fi evaluate – formativ și sumativ – de către o instituție cu o expertiză remarcabilă în acest domeniu.

Ceilalți parteneri în proiectul care se va derula în perioada 2019-2021 sunt: Manzalab Group (Franța), Universitatea din Coventry (Marea Britanie), SEDU (Finlanda) și VUCSTOR (Danemarca).

În cadrul acestui proiect, în anul 2020, un trei profesori de la „Nicu Gane” vor participa la mobilități de formare.

În anul școlar 2018-2019, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni a aplicat și a obținut finanțare pentru alte 6 proiecte Erasmus+.

ȘTIRI