Nivel portocaliu de alertă la ISU Suceava după incendiile din zona RădăuţiRural

Nivel portocaliu de alertă la ISU Suceava după incendiile din zona Rădăuţi

       Accesări: 419

Incendiile din ultimele ore au solicitat la maxim capacitatea de intervenţie a pompierilor rădăuţeni.

Marţi seară, la ora 23:14, Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu  la o gospodărie în comuna Putna. Spre locul indicat au plecat forţe şi mijloace de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Gărzile de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret. De asemenea, au fost alertate Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Putna, Vicovu de Sus şi Bilca. În total, au intervenit 7 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Aproximativ 20 de minute mai târziu, la ora 23:37, a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 faptul că un alt incendiu a izbucnit la o gospodărie din comuna Straja, localitatea fiind tot în raionul de intervenţie al pompierilor rădăuţeni. Au fost trimise 6 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi (3) şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja, Brodina şi Vicovu de Sus, ultima sosind după ce a sprijinit intervenţia pompierilor militari, până la localizarea incendiului, şi la Putna.

Tot marţi, la ora 17.45, militarii Gărzii de Intervenţie Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu 3 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă P+M din comuna Grămeşti.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Urmare a acestor evenimente, generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al ISU Suceava, a ordonat ridicarea capacităţii operaţionale la nivel portocaliu. Astfel, au fost chemaţi militarii care asigurau serviciul de acasă şi s-a trimis către subunitatea din Rădăuţi câte o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Suceava şi de la Garda de Intervenţie Solca, pentru a acoperi intervenţia, în caz de nevoie, în zona de competenţă, în locul autospecialelor plecate spre cele două incendii.

Cantitatea mare de materiale combustibile (lemn, fân) şi vântul care bătea cu putere, au favorizat propagarea şi dezvoltarea incendiilor cu rapiditate, astfel că în scurt timp ambele gospodării erau cuprinse de flăcări aproape în totalitate.

ȘTIRI