Ninsorile de ieri au făcut prăpăd la Fălticeni: Peste 50 de copaci s-au rupt sub greutatea zăpeziiActualitate

Ninsorile de ieri au făcut prăpăd la Fălticeni: Peste 50 de copaci s-au rupt sub greutatea zăpezii

       Accesări: 68

arbori_doborati_1Bătăi de cap pentru autoritățile locale și pompieri. Municipiul Fălticeni a fost duminică sub cod portocaliu de ninsori, iar efectele nedorite ale precipitațiilor abundente nu au întârziat să apară. Problemele au urmat una după alta după ce ramurile arborilor au cedat sub greutatea zăpezii.

Lucrătorii ai Primăriei, de la Spații Verzi, au intervenit pentru tăierea crăcilor rupte la peste 50 de copaci. Cu frunzele încă pe creangă, arborii s-au încărcat cu neaua care nu contenea să cadă.

Ramurile au ajuns pe trotuare, aleile dintre blocuri, dar și pe carosabil. Din fericire nu s-au înregistrat victime și nici pagube.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în cartierele Maior Ioan și Republicii. Sesizările au început să vină una după alta, după ora 16, când angajații Primăriei era.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Problemele au culminat spre seară când în curtea Colegiului ”Vasile Lovinescu” mai multe crengi ale unui platan s-au rupt și au căzut peste liniile telefonie, internet și curent electric. Din fericire prin zonă nu se aflau persoane și nici autovehicule, așa că autoritățile au respirat ușurate. Un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni a intervenit în jurul orei 22 pentru îndepărtarea ramurilor ajunse pe carosabil, dar care au distrus cablurile. Din același arbore s-a desprins acum o lună în urmă mai multe crengi, dar care au picat în curtea colegiului.

Echipele E.On au intervenit pentru remedierea avariilor pe mai multe străzi care au rămas fără iluminat public. Furnizarea energiei electrice s-a întrerupt în cursul serii la câteva sute de locuințe din municipiu.

Jumătate de oră mai târziu, pompierii au intervenit pe Aleea Nucului, după ce localnicii au sesizat un caz similar. Mai multe ramuri ale unui mesteacăn s-au rupt și au căzut peste cablurile de internet și căile de acces spre apartamentele de la blocurile 1A și 1B.

Rudy Hödl

ȘTIRI