Ninsoare, răcire accentuată şi vânt până la ora 22Actualitate

Ninsoare, răcire accentuată şi vânt până la ora 22

       Accesări: 55

Meteorologiii au emis o atenţionare meteorologică valabilă până în această seară la ora 22. 

În cursul zilei de duminică, 8 februarie, va ninge în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în zona montană stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. În restul teritoriului ninsorile vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse. Local şi temporar, în vest, sud şi la munte, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de până la 50 -55 km/h, spulberând zăpada.

 În prima parte a săptămânii care urmează vremea se va răci accentuat. Nopţile vor deveni geroase îndeosebi în centrul şi sudul ţării, temperaturile diurne vor fi predominant negative, iar în regiunile estice vântul va avea intensificări temporare.

La Fălticeni a nins în această dimineaţă iar prognoză dă o probabilitate de ninsoare de 70% pentru ziua de astăzi şi noaptea de duminică spre luni. Până miercuri temperaturile vor fi negative atât ziua (-1, -3) cât şi noaptea (-4, -8).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Eveniment rutier în localitatea Vadu Moldovei

Din cauza condiţiilor meteorologice, în această dimineaţă un autoturism a derapat în localitatea Vadu Moldovei, la intrarea dinspre Roman. Maşina a părăsit carosabilul iar două persoane au suferit răni uşoare. Traficul rutier nu a fost întrerupt în zona accidentului.

În judeţul Suceava se circulă în condiţii de iarnă

Pe raza întregului judeţ se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare. Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului dar şi pentru identificarea celor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

ȘTIRI