Nicu Bujoreanu va reprezenta Fălticeniul la competiția Semimaraton ”Curtea Domnească” de la Piatra NeamțActualitate

Nicu Bujoreanu va reprezenta Fălticeniul la competiția Semimaraton ”Curtea Domnească” de la Piatra Neamț

       Accesări: 2131

Pornește într-o nouă competiție națională unde va reprezenta orașul natal. Fălticeneanul Nicu Bujoreanu participă astăzi, 16 octombrie, la Semimaratonul ”Curtea Domnească” ce se va desfășura la Piatra Neamț, concurs organizat de Asociația Sport Natura în colaborare cu autoritățile locale. Prima ediție reunește la start aproximativ 200 de sportivi amatori și profesioniști din mai multe județe ale țării.

Competiția este structurată pe trei categorii și cuprinde cursa pentru copii, cros și semimaraton.

Seniorul Nicu Bujoreanu va alerga la semimaraton alături de alți 100 de concurenți.  Aceștia vor trebui să parcurgă 21 de kilometri se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Piatra Neamț, un traseu care include și sectoare de drumuri în rampă, trasee de potecă, tronsoane neasfaltate.

”Mi-am dorit să particip la acest concurs și din motivul că este unul nou în calendarul competițiilor. Merg din plăcere dar și pentru sport.”, ne-a declarat Nicu Bujoreanu. ”Voi reprezenta și aici, ca și la alte concursuri naționale, orașul meu Fălticeni. Sper într-un rezultat bun. Vreau să scot un timp cât mai bun la semimaraton.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Atletul în vârstă de 56 de ani și-a propus ca la ediția inaugurală să încheie semimaratonul în primii 10.

Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore.

La Semimaratonul ”Curtea Domnească” sunt înscriși alți nouă concurenți din județul Suceava, șapte din municipiul Suceava, și alți doi din Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Evenimentul de alergare face tranziția participanților de pe potecile Masivului Ceahlău către orașul reședință al județului Neamț. Acesta introduce noțiunea de urban trail pe trasee noi de alergare stabilite pe dealurile Cozla si Cârlomanu, astfel încât sportivii amatori dar și profesioniști să-și demonstreze forțele fizice și să resimtă din plin generozitatea reliefului și a punctelor de interes turistic oferite de organizatori.

Startul se va da la ora 10, din centrul municipiului Piatra Neamț

Organizatorii spun că obiectivul proiectului este acela de a demonstra că alergarea montană poate fi o provocare și în mediul urban. Pe de altă parte, ediția inaugurală își propune sa așeze orașul Piatra Neamț pe harta competițiilor outdoor având ca tema esențială alergarea în natură.

ȘTIRI