Nicu Alifantis concertează în această seară la FălticeniEveniment

Nicu Alifantis concertează în această seară la Fălticeni

       Accesări: 75

Revine la Fălticeni după mai bine de 30 ani. Interpretul Nicu Alifantis concertează în această seară la Centrul Cultural G.V Birlic. Recitalul artistului folk va pecetlui prima zi din cadrul festivalului național ”Nada Florilor”.

Concertul care va începe la 19.30.

Aceasta face parte dintr-un turneu aniversar care celebrează un moment special pentru muzicianul născut la Brăila, care spune că numele Fălticeni are o rezonanță cu totul aparte. Despre orașul unde astăzi susține recitalul știe că aici s-a născut actorul Grigore Vasiliu Birlic, dar și de fabrica de confecții Zimbrul pe care a vizitat-o, în anii de glorie, cu actorul Dem Rădulescu.

Interpretul Nicu Alifantis este unul din cei mai longevivi artiști în branșa muzicală românească având o carieră care numără 40 ani de activitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Într-un interviu acordat cotidianului Cronica de Fălticeni, cantautorul a ținut să afirme că publicul îl onorează, lansând promisiunea unui concert cu multe surprize muzicale.

Cronica de Fălticeni: Bine ați revenit la Fălticeni.

Nicu Alifantis: Bine v-am găsit.

Cronica de Fălticeni: Este primul concert pe care îl susțineți în orașul nostru?

Nicu Alifantis: Nu. Am mai cântat în Fălticeni, dar, e adevărat, cu mult înainte de 1990. De atunci încoace nu a mai fost la Fălticeni, nu s-a mai nimerit un concert.

Cronica de Fălticeni: Cumva cu ocazia Cenaclului Flacăra condus de Adrian Păunescu?

Nicu Alifantis: Da, și cu cenaclul am fost aici. Am mai fost odată cu actorul Dem Rădulescu prin anii 80. Am avut atunci un recital chiar în această sală. Nu mai țin minte în ce conjunctură.

Cronica de Fălticeni: Sunteți în plin turneu aniversar. Asta înseamnă că în seara aceasta la Fălticeni va fi un concert special?

Nicu Alifantis: Da. Eu, anul trecut, am împlinit 40 de ani de activitate. A fost un turneu în țară pe care l-am făcut în primăvara acestui an. El continuă la modul că mai sunt 10 spectacole, dacă scădem și Fălticeniul atunci mai rămân doar 9.

Cronica de Fălticeni: Ce ne propuneți pentru recitalul din această seară?

Nicu Alifantis: Ei. Nu știu nici eu…Vor fi piesele vechi, cele cunoscute, dar vor fi și piese noi de pe albumul ”Mozaic” ce a apărut anul trecut, de pe albumul ”Cântece de șemineu”.

Cronica de Fălticeni: Să înțeleg că veți cânta și celebra piesa „Emoție de toamnă”?

Nicu Alifantis:  Îmi iei toate surprizele…Vor fi suprize, normal. Știi cum e, dacă nu ne-am văzut de atâta vreme unii oameni poate mai știu de mine, poate alții abia mă cunosc în această seară. Este o generație nouă care probabil astăzi vine în contact cu mine, poate mă știu de pe albume sau You Tube, dar mă văd pentru prima dată în carne și oase.

Cronica de Fălticeni: Care este mesajul pe care îl transmiteți celor care vin în această seară la concert?

Nicu Alifantis: În primul rând vreau să le mulțumesc pentru că așa este normal, pentru că ”își pierd vremea cu mine” astă seară. Este o onoare să-i am alături de mine. Apoi să le spun să aibă grijă de ei. Le doresc multă sănătate și să-i găsesc la fel de minunați când voi mai veni în Fălticeni.

Cronica de Fălticeni: Ce știe artistul Nicu Alifantis despre Fălticeni?

Nicu Alifantis: Actorul Grigore Vasiliu Birlic…Fabrica de Confecții Zimbru. După un spectacol de-al meu la Fălticeni, am mers acolo la fabrică cu Dem Rădulescu. Era prin anii 80. Mai știu că aici a fost mulți evrei…Un oraș care a avut mai de demult o stare foarte bună, era un oraș bogat în care se întâmplau multe lucruri frumoase, se făcea mult negoț și cam atât. Îmi place cum sună numele orașului…Fălticeni. Are o rezonanță cu totul specială.

ȘTIRI