Nemțeni cercetați penal pentru înșelăciuni comise în zona Fălticeni. Polițiștii au organizat un flagrant în BoroaiaRural

Nemțeni cercetați penal pentru înșelăciuni comise în zona Fălticeni. Polițiștii au organizat un flagrant în Boroaia

       Accesări: 3515

Atenție mare la achițiziile pe care le faceți pe internet! Vânzarea unui telefon i-a adus o pagubă importantă unei femeidin comuna Preutești.

La sfârșitul lunii trecute (30 iulie), păgubita, în vârstă de 21 de ani, a scos la vânzare, pe internet, un telefon mobil pentru care a solicitat suma de 715 lire.

Chiar dacă este o sumă destul de mare, s-a găsit un cumpărător.

O altă tânără a contactat-o telefonic și s-a arătat interesată de telefonul scos la vânzare, așa că victima și autoarea înșelăciunii s-au întâlnit pe raza comunei Fântâna Mare pentru a realiza tranzacția.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceasta din urmă a confirmat în prealabil că ar fi făcut plata prin intermediul unei tranzacții online, arătându-i în acest sens o fotografie pe telefonul său.

După ce a predat telefonul, persoana vătămată a constatat faptul că, în contul bancar nu a intrat suma de bani și că tranzacția nu fusese finalizată.

Cazul a fost semnalat Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei după o săptămână de la producerea înșelăciunii, marți, 6 august 2019.

Sezizarea s-a produs în momentul în care fratele victimei, care postase un anunț asemănător, a fost contactat de pe același număr de telefon  de o femeie pentru a efectua tranzacția.

În această situație, polițiștii au organizat un flagrant pe raza comunei Boroaia.

În seara zilei de 6 august 2019, la ora  20.08, a fost identificată o tânără, în vârstă de 19 ani, din județul Neamț, care s-a prezentat la un magazin din localitate pentru ridicarea telefonului.

Ulterior, la o distanţă de aproximativ 100 de metri pe Drumul Județean 155B, polițiștii au observat un autoturism în care au fost identificați doi bărbați, unul de 26 de ani și celălalt de 28 de ani, ambii din județul Neamț, care au însoțit-o pe tânăra de 19 ani.

Cele trei persoane au recunoscut fapta, fiind conduse la sediul poliției, ocazie cu care, au fost ridicate din autoturism pentru cercetări alte bunuri de comunicații și electronice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

ȘTIRI