Naționala de fotbal și-a aflat adversarele din Liga NațiunilorSport

Naționala de fotbal și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor

       Accesări: 382

Grupă de foc pentru echipa națională de fotbal a României la debutul în Liga Națiunilor, noua competiție organizată de UEFA pentru a înlocui jocurile amicale.

Rezultatele din Liga Națiunilor vor conta pentru stabilirea urnelor valorice în persectiva preliminariilor pentru Campionatul European de Fotbal din anul 2020.

În funție de valoarea echipelor, acestea au fost repartizate în patru serii (A, B, C, D). Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

La tragerea la sorți de astăzi, România s-a aflat în prima urnă valorică a Seriei C (Divizia C pe înțelesul microbiștilor).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Selecționata noastră a fost repartizată în grupa cea mai dificilă, alături de Serbia (echipă calificată la Campionatul Mondial de Fotbal din vara acestui an), Muntenegru și Lituania.

Partidele se vor disputa tur-retur, în septembrie, octombrie și noiembrie 2018. România va debuta în noua competiție pe data de 7 septembrie, pe teren propriu, cu Muntenegru (fără spectatori), urmând apoi să întâlnească Serbia, în deplasare, pe 10 septembrie.

Celelalte 4 jocuri se vor juca la următoarele date: 11 octombrie, Lituania – România; 14 octombrie, România – Serbia; 17 noiembrie, România – Lituania; 20 noiembrie, Muntenegru – România.

„Suntem într-o grupă grea, o grupă echilibrată, dar putem să ne luptăm de la egal la egal cu toți adversarii. Sunt optimist, obiectivul meu rămâne în continuare câștigarea grupei, pentru a avea o șansă în plus la calificarea la Campionatul European din 2020. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susțină în această nouă competiție. Pentru ei vom lupta, pentru ei vom încerca să câștigăm grupa”, a declarat selecționerul Cosmin Contra după tragerea la sorți.

Componența grupelor în cele 4 serii ale Ligii națiunilor: 

Seria A

Grupa 1: Germania, Franța, Olanda
Grupa 2: Belgia, Elveția, Islanda
Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia
Grupa 4: Spania, Anglia, Croația

Seria B

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia
Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia
Grupa 3: Austria, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord
Grupa 4: Țara Galilor, Irlanda, Danemarca

Seria C

Grupa 1: Scoția, Albania, Israel
Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia
Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru
Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

Seria D

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra
Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino
Grupa 3: Azerbaijan, Feroe, Malta, Kosovo
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar

 

ȘTIRI