Nada Florilor Fălticeni este campioană națională la înotSport

Nada Florilor Fălticeni este campioană națională la înot

       Accesări: 1911

Performanță de top pentru sportul fălticenean. Clubul A.C.S. Nada Florilor are primul titlu național de campion la înot. Reușita aparține lotului feminin al echipei care s-a impus clar în fața adversarilor de la cele mai puternice cluburi din România.

Medaliile de aur au revenit junioarelor Aissia Prisecariu, Rianna Amariei, Daria Alexa, toate din Fălticeni, și Ioanei Georgescu (Iași), în proba de ștafetă 4×50 m liber din cadrul Campionatului Național de Înot rezervat copiilor de 10 – 11 ani.

Acesta este primul titlu național obținut de sportivii fălticeneni la natație.

Competiția s-a desfășurat la Brașov, în perioada 22 – 24 iunie, în compania unui număr ridicat de participanți.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sportivii noștri au obținut rezultate remarcabile reușind să cucerească primele medalii de aur la naționala de înot pentru Municipiul Falticeni.

Rezultatul confirmă valoarea juniorilor A.C.S. Nada Florilor care au în palmares numeroase premii și medalii obținute la compețițiile zonale și regionale.

Medalia de aur a fost obținută în prima zi a competiției, care a deschis calea pentru ale două performanțe de excepție. Fălticeneanca Aissia Prisecariu și-a adjudecat medalia de argint și a devenit noua vicecampioană națională în proba 50 m spate.

În ultima zi de concurs, fetele au reușit sa obțină titlul de vicecampioane naționale în proba de ștafetă 4x 50 m mixt.

„Felicităm pe această cale copiii participanți la primul lor campionat național și pentru performanțele obținute. Sunt rezultate remarcabile.”, ne-au declarat antrenorii Lăcătuș și Pinticanu. „În același timp îi felicităm pe părinți pentru sacrificiile făcute și pentru susținerea copiilor. ”

Antrenorii clubului de natație din Fălticeni au ținut să mulțumească primarului Cătălin Coman și companiei Romfour pentru susținere.

Primăria Fălticeni sprijină în acest an echipa de înot cu fonduri în valoare de 20.000 de lei.

„Vreau să îi felicit pe copii și pe antrenori pentru această performanță deosebită. Suntem mândri de ei și ne bucurăm pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni. Asta înseamnă că la clubul de înot din Fălticeni pregătirea lotului este la un nivel înalt.”, ne-a declarat primarul Coman. „Mă bucur nespus pentru acest rezultat și avem speranța unor noi performanțe remarcabile pe viitor. Administrația locală susține performanța în sport, implicit și clubul A.C.S Nada Florilor. Felicitări campioanelor noastre.”

Cele patru campioane naționale vor fi recompensate de autoritățile locale cu premii în bani la zilele municipiului, eveniment organizat la jumătatea lunii iulie.

Cu rezultate notabile s-au întors de la Campionatul Național de Înot și echipa de băieți din cadrul clubului Nada Florilor. Aceștia au reușit pe diferite probe să se claseze între primii 10 din țară.

Din lotul care s-a deplasat la Brașov au făcut parte Aissia Prisecariu, Rianna Amariei, Ioana Georgescu, Daria Alexa, Amalia Baciu, Luca Crîșmariu, Maximilian Marchidan, David Zarojanu, Rareș Pricopoaia, toți copii având vârsta de 10 ani.

La competiție au participat aproximativ 500 de sportivi de la 72 de cluburi din țară, inclusiv marile cluburi de natație din București, Constanța și Cluj.

Sportivii fălticeneni sunt pregătiți de antrenorii Luis Lăcătuș, Andrei Pinticanu, Maftei Dragoș și Boariu Gabriel preparatorul fizic al echipei.

Lotul echipei de înot se pregătește 6 zile din 7 la bazinul acoperit al Complexului de Agrement „Nada Florilor”.

ȘTIRI