Muzică și voie bună la Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”Rural

Muzică și voie bună la Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”

       Accesări: 643

Folclorul autentic s-a întors în august pe meleagurile comunei Rădășeni. Localitatea învecinată cu municipiul Fălticeni a fost gazda unui eveniment de suflet care are deja caracter permanent. Duminica trecută câteva sute de oamenii au ținut să fie prezenți la manifestarea artistică dedicat muzicii și dansurilor populare.

Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor” s-a desfășurat în poienița de la marginea satului, într-un loc unde domnesc liniștea și aerul curat.

La ce-a de a patra ediție au fost invitate nume sonore ale muzicii populare. Cap de afiș a fost apreciata solistă Laura Lavric.

Rădășenenii de acasă sau cei veniți în străinătate i-au ascultat cu plăcere pe alți artiști consacrați precum Angelica Flutur, Marius Zgâianu, Grigore Gherman, Alexandru Brădățean și Alexandru Recolciuc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Maria Tanasă și grupul folcloric “Balada“ din Fălticeni, Grupul Instrumental “Fluierașul” din Rădășeni, solistul la trompetă Dănuț Ciobanu și Formația ”Luxor” din Suceava au completat programul manifestării care s-a încheiat după ora 22.

Un moment emoționant l-a constituit înmânare diplomelor pentru familiștii din Rădășeni care anul acesta sărbătoresc ”Nunta de Aur”. Primarul Neculai Perju și viceprimarul Maricica Păun au felicitat cele 14 cupluri ce împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Programul muzical s-a reluat cu evoluția altor artiști. Tinerele talente, printre care Valentin Bertea și Livia Brădățanu, nu au lipsit de la evenimentul folcloric.

Ca și în anii din urmă, rădășenenii au încins hore alături de cei dragi, consăteni sau oaspeți din alte comune. Muzica populară și voia bună au fost la ele acasă.

La festival au mai fost prezenți și membrii Grupului Vocal instrumental “Piatra Șoimului“ din Câmpulung Moldovenesc, urmați de Formația de dansuri “Arcanul“ a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Grupul vocal instrumental “Piatra Craiului” din Mălini și Formația de dansuri “Plaiurile Pojorâtei din Pojorâta.

Cei prezenți i-au ascultat cu aceeași bucurie și pe alți soliști de muzică populară din Rădășeni și zona Fălticeni.

Festivalul Folcloric ”Hora Rădășenilor”a fost organizat de Primăria Rădășeni, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Local Rădășeni.

ȘTIRI