Muzeul jucăriilor se mută pentru două săptămâni la Fălticeni!Local

Muzeul jucăriilor se mută pentru două săptămâni la Fălticeni!

       Accesări: 1632

Exponate ale celei mai mari colecții de jucării din România vor fi prezentate la Fălticeni în prima parte a lunii iunie.

Expoziția itinerantă a Asociației Muzeul Jucăriilor va poposi în Fălticeni în intervalul 1-15 iunie 2019.

Evenimentul este organizat de Primăria Fălticeni și Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, în parteneriat cu Asociați Muzeul Jucăriilor, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului.

Jucăriile, fabricate în România şi în alte ţări,  între anii 1930-1980, vor fi expuse în Sala “Pictor Aurel Băeșu ”.

Vernisajul expoziției “Amintiri din copilărie” va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2019, la ora 13.00.

Copiii vor descoperi ce jucării aveau părinții și bunicii lor iar cei mari vor putea revedea jucăriile copilăriei.

Ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, vine și cu alte surprize oferite de Primăria Fălticeni

Startul distracției va fi dat,  la ora 10, pe esplanada Primăriei Fălticeni.

Voluntarii Grupului Local de Tineret “Aripi în Europa” vor angrena copiii în jocuri ale copilăriei, în cadrul activității “1,2,3 Fuga după ei!”.

Evenimentul sportiv al zilei va fi turneul de tenis de câmp “Cupa 1 Iunie”, organizat de Primăria Fălticeni în colaborare cu secția de tenis a ACS “Nada Florilor” Fălticeni, de la ora 9, în Sala de sport “Gabriel Udișteanu” și pe terenul din zgură din vecinătatea sălii de sport.

Secțiunea artistică a zilei de 1 Iunie va fi organizată la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” (Casa de Cutură) și în incinta Bazei de agrement “Nada Florilor”, la ponton.

De la ora 11, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, se va desfășura cea de-a patra ediție a spectacolului “Ai și tu talent!”, cu participarea formațiilor artistice de la Clubul Copiilor Fălticeni și școlile gimnaziale din Municipiul Fălticeni.

De la ora 15, spectacole artistice se vor desfășura și pe pontonul amenajat la iaz, în incinta Bazei de agrement “Nada Florilor”.

Petrecerea se va încheia tot la ponton, cu o discotecă în aer liber, pentru tineret, de la ora 21.30.

Dacă condițiile meteo nu vor fi prielnice, spectacolul de la ora 15 și programul de discotecă vor fi organizate la  Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”.

Copiii care vor participa la aceste activități vor primi, din partea Primăriei Fălticeni, premii, diplome și pachete cu dulciuri.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI