Muzeul de Artă „Ion Irimescu” vizitat de elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Între olimpicii naționali sunt și doi elevi din FălticeniEducație

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” vizitat de elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Între olimpicii naționali sunt și doi elevi din Fălticeni

       Accesări: 643

După probele solicitante din zilele de concurs, cei  305 elevi participanți la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – Limba Franceză au vizitat obiective turistice din județul Suceava.

Peste 150 de elevi, din clasele X-XII, au participat astăzi la o excursie oferită de organizatori, pe traseul Gura Humorului – Cacica – Suceava – Fălticeni. Circuitul a inclus și Muzeul de Artă „Ion Irimescu” de la Fălticeni, alături de Mănăstirea Humorului, Cetatea de Scaun a Sucevei și Hanul Domnesc Suceava, ne-a informat profesoara Elena Pașcovici.

Olimpiada Națională de Limbi Romanice – Limba Franceză are loc în acest an în județul Suceava, la Gura Humorului, în perioada 24-28 aprilie.

În lotul județean, format din nouă elevi, sunt reprezentate și două unități de învățământ din Fălticeni: Colegiul Național “Nicu Gane”, prin eleva Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a IX-a, prof. îndrumător Rotărița Adina Alina, și Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, prin elevul Nicolai Ionuț David,  clasa a XI-a, prof. îndrumător Grigore Daniela.

După-amiază, la centrul de concurs, vor fi afișate rezultatele concursului, iar olimpicii își vor putea vizualiza lucrările și vor putea contesta rezultatele.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 28 aprilie, de la ora 9, la Casa de Cultură a oraşului Gura Humorului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI