Muzeul de Artă “Ion Irimescu” prezintă expoziția Anei-Maria Lemnaru “În gura Marelui URS”Cultură

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” prezintă expoziția Anei-Maria Lemnaru “În gura Marelui URS”

       Accesări: 330

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni găzduiește, timp de o lună (până pe 23 mai 2019), în sala cu geamlâc, expoziția ”În gura Marelui URS”.

Vernisajul a avut loc marți, 23 aprilie 2019, în prezența autoarei romanului grafic ”În gura Marelui URS”, Ana-Maria Lemnaru, și a președintelui Ligii Studenților din Iași, Silvian Man.

La eveniment au fost prezenți copii, tineri, cadre didactice, preoți din zona Fălticeni, primarul Cătălin Coman și managerul Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.    

Potrivit Anei Maria Lemnaru: “Partea centrală a expoziției este un roman grafic cu o poveste documentar-ficțională inspirată de evenimentele petrecute într-o închisoare a copiilor și a adolescenților considerați personaje incomode de dictatura comunistă instaurată după anul 1945 în România.

Obiectivul este recuperarea istoriei recente a societății românești din a doua jumătate a secolului trecut, ca spirit care trece de aspectele cronologice și politice, care se transformă, reinventrează și permanent se adaptează noilor realități.”

Cronica de Fălticeni prezintă un material video realizat cu prilejul vernisajului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI