Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni partener în proiectul expozițional „Marea Unire. Unitate prin artă”Cultură

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni partener în proiectul expozițional „Marea Unire. Unitate prin artă”

       Accesări: 451

Muzeul de Istorie din Turda, în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni și Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, au lansat vineri, 2 martie 2018, Proiectul expozițional și concursul pentru elevi “Marea Unire. Unitate prin artă”.

Proiectul îşi propune implicarea activă a elevilor din cele trei regiuni istorice ale țării la aniversarea centenarului Marii Uniri. Elevii participanţi la concurs vor cunoaşte mai bine patrimoniul cultural şi obiectivele turistice din oraşele natale şi din regiunile limitrofe, şi vor fi direct implicaţi în promovarea acestora în rândul tinerilor din alte zone ale țării.

Obiectivele majore ale proiectului vizează trezirea sentimentului de mândrie naţională şi conştientizare a valorilor culturale în rândul tinerilor; punerea în valoare a creativității și spiritului civic al acestora, fiecare devenind creator de conținut muzeal, operele intrând în patrimoniul muzeelor organizatoare de concurs.

Proiectul se desfășoară sub forma unui concurs de istorie și arte plastice, organizat în două etape, etapa locală și cea națională.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Înscrierea tinerilor la concurs, cu menționarea categoriei (pictură, fotografie, artă decorativă) se desfășoară în perioada 5-16 martie 2018.

Se pot înscrie elevi de cetățenie română, înmatriculați la oricare liceu din localitățile Turda, Fălticeni şi Râmnicu Vâlcea (clasele IX-XII), profil real, uman și vocațional.

Realizările artistice vor fi depuse, în perioada 14-15 mai 2018, la fiecare dintre cele trei muzee înscrise în proiect, în vederea jurizării locale.

Cele mai bune 3 lucrări la fiecare secțiune vor fi premiate la nivel local, apoi vor fi expediate la Turda în vederea organizării jurizării naționale și a vernizării expoziției, faza națională, pe data de 6 iulie. La eveniment vor participa elevii câștigători la etapa locală și reprezentanți ai juriilor locale.

Informații detaliate despre acest proiect au fost publicate pe siteul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” (ionirimescu.wordpress.com). Pe site este publicat și formularul de înscriere.

ȘTIRI