Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni continuă seria evenimentelor expoziționale la sfârșit de anCultură

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni continuă seria evenimentelor expoziționale la sfârșit de an

       Accesări: 306

Fălticenenii, și nu numai, sunt invitați să viziteze, la sfârșit de an, expozițiile organizate de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

La hotarul dintre lumi – expoziție de lucrări miniaturale

Vineri, 30 octombrie 2018, la ora 13.00, va avea loc vernisajul expoziției “La hotarul dintre lumi”.

Oleg Fulga prezintă în expoziție lucrări miniaturale, din metal și ceramică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O expoziție foarte interesantă întrucât, ne-a informat managerul muzeului, preotul Teodor Brădățanu, autorul folosește o metodă inedită în fabricarea exponatelor – tehnica dentară.

 

Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete

Ziua națională a României în an centenar va fi marcată la Muzeul de artă “Ion Irimescu” prin vernisarea expoziției de pictură  „Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete”

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 1 decembrie 2018, la ora 16.00, în Galeriile de artă ale muzeului.
Expoziția va fi prezentată de scriitorul Grigore Ilisei și de istoricul Mihaela Cristina Verzea.

 

Fanteziile copilăriei – expoziția micului pictor Andrei Penazzio

Până pe data de 10 decembrie 2018, Sala “Pictor Aurel Băeșu” găzduiește expoziția de pictură a tânărului artist Andrei Penazzio. Vernisajul a avut loc pe data de 21 noiembrie.

Micul pictor Andrei Penazzio are 13 ani și este elev al Colegiului de Artă “Octav Băncilă” din Iași, secția de arte plastice.

A avut până acum numeroase expoziții personale, dintre care le menționăm pe cele organizate la: Institutul Cultural Italian din București (iulie 2017), Centrul Cultural Italian din Cluj (iunie 2017), Iulius Mall Iași (mai 2017), Școala Primară Junior Iași, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești (august 2016), Lequio Berria Italia (august 2015), Alba în Italia (august 2015), Casa Armatei din Iași (aprilie 2014), Galeria Wall of Art din Roman, Galeria Sara Good Art din Bacău (2017), la Muzeul de Artă din Roman, Teatul Muzical „Nae Leonard” din Galați (2018), Muzeul de Artă din Piatra Neamț cu ocazia „Noaptea muzeelor” (2018). A participat la concursul Befana din cadrul Fabricii Fererro unde a câștigat locul I (Alba, Italia).

Târg boem la Centenar  – expoziția fotografului Codrin Anton

Tot în luna decembrie, sunteți invitați să vedeți Fălticeniul prin obiectivul fotografului Codrin Anton.

Pe data de 12 decembrie, de la ora 16.00, în Sala “Pictor Aurel Băeșu” va avea loc vernisajul expoziției de fotografie “Târg boem la Centenar”.

„Îmi place să cred că Fălticeniul și-a păstrat şarmul unui târg boem. Dacă-mi împărtăşiţi ideea, veţi descoperi, prin imaginile din expoziţie, stări, atitudini şi emoţii pe care clipa mi le-a aşezat în cadre”, mărturisește artistul fotograf Codrin Anton.

ȘTIRI