Muzeul de Arta Ion Irimescu castiga noi parteneri in proiectul ”Mici artisti, mari talente”Educație

Muzeul de Arta Ion Irimescu castiga noi parteneri in proiectul ”Mici artisti, mari talente”

       Accesări: 56

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” derulează proiecul educaţional “În amintirea maestrului”.

Prima întâlnire a avut loc vineri, 5 decembrie 2014, în Sala “Pictor Aurel Băeşu”, urmată de un Atelier de ornamente pentru bradul de Crăciun. Lucrările au fost realizate din pastă ceramică şi pictate de elevii clasei a IV-a A, cu ajutorul culorilor acrilice.

După cum ne-a informat documentaristul Teodora Moroşanu, cest proiect se va derula în anul şcolar 2014-2015 şi face parte din Programul ”Mici artişti, mari talente” lansat de Muzeul de Artă ”Ion Irimescu”, susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”, în colaborare cu Unităţile de învăţământ din Municipiul Fălticeni.

Proiectul are ca scop principal familiarizarea elevilor cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, utilizarea muzeului ca resursă documentară în cadrul procesului de promovare a valorilor culturale româneşti în contextul european prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI