Muzeul Apelor se va redeschide de sărbătorile pascaleActualitate

Muzeul Apelor se va redeschide de sărbătorile pascale

       Accesări: 503

Își va redeschide porțile în curând. Muzeul Apelor, cel mai vizitat muzeu din municipiu, va reintra în circuitul public, după ce în ultima perioadă a fost închis. De aproximativ două luni se lucrează la reîmprospătarea interiorului clădirii care va arată ca nou.

Lucrările de execuție includ și reparații ale pereților degradați în timp.

Acestea sunt primele lucrări de îmbunătățire ce sunt aduse muzeului din Fălticeni în ultimii 20 – 25 de ani. Reamenajarea și reparațiile interioare au început în luna februarie și se vor încheia peste aproximativ două săptămâni.

Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” se va redeschide în preajma sărbătorilor pascale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În vara și toamna anului trecut au fost executate reabilitări la exteriorul clădirii, atât la fațadă cât și la partea din spate.

Lucrările au vizat revizuirea tencuielii, ornamentelor, podului și acoperișului. Au fost înlocuite plafoanele camerelor și întrega rețea termică.

Muzeul dispune din iarna acestui an de un nou sistem de încălzire echipat cu două centrale pe gaz cât și calorifere noi care asigură furnizarea căldurii, precum și un boiler.

Reparațiile de la interior au inclus și sala acvariilor unde nu s-a mai intervenit din 1982, anul deschiderii muzeului în actuala clădire.

Achiziția noilor echipamente cât și lucrările de execuție sunt finanțate integral de către Primăria Municipiului Fălticeni din bugetul local.

ȘTIRI