Muzeele din Fălticeni pot fi vizitate gratuit cu ocazia evenimentului Noaptea MuzeelorCultură

Muzeele din Fălticeni pot fi vizitate gratuit cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor

       Accesări: 1122

Parteneriat pentru Noaptea Muzeelor, între Muzeul Bucovinei și Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.

Sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 18.00-24.00, mai multe instituții muzeale din județul Suceava vor avea ușile deschise pentru Noaptea Muzeelor. În intervalul menționat, vizitarea muzeelor va fi gratuită.

Între obiectivele incluse în programul județean se regăsesc și trei muzee din Fălticeni: Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” și Galeria oamenilor de Seamă.

În baza unui parteneriat încheiat între Muzeul Bucovinei și Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, sucevenii și fălticenenii vor beneficia de transport gratuit pentru a vizita muzeele din Suceava și Fălticeni.

După cum ne-a informat pr. Teodor Brădățanu, managerul Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, la orele 17.30 și 21.30, un autocar va pleca din Fălticeni (din fața Muzeului de Artă “Ion Irimescu”) spre Suceava, unde persoanele interesate vor putea să viziteze Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun.

La rândul lor, sucevenii vor avea transport gratuit la Fălticeni, la orele 18.00 și 21.00, pentru vizitarea celor trei muzee menționate.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile pentru vizitatori în aceeași noapte.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI