Muniție din timpul celor două războaie mondiale distrusă în poligonul BogataActualitate

Muniție din timpul celor două războaie mondiale distrusă în poligonul Bogata

       Accesări: 354

Misiune a pirotehniștilor suceveni în zona Fălticeni.

Joi, 11 mai 2017, Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a organizat în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate în primul trimestru al acestui an de pe teritoriul judeţului Suceava.

Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Au fost distruse 27 de elemente de muniţie – 2 bombe explozive de aruncător (diferite calibre), 14 proiectile de artilerie (diferite calibre), 7 focoase de artilerie, 3 grenade de mână defensive şi o lovitură antitanc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acțiunea pirotehniștilor a fost sprijinită de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere şi cadre locale din I.P.J. Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI