Municipiul Suceava va avea pistă pentru elicoptere și poligon de antrenamente pentru situații de urgențăActualitate

Municipiul Suceava va avea pistă pentru elicoptere și poligon de antrenamente pentru situații de urgență

Investiții importante vor fi derulate pentru creșterea siguranţei populaţiei. Municipiul reședință de județ va fi beneficiarul unui program cu finanțare europeană și guvernamentală pentru construirea unui număr de două obiective în viitorul apropiat. Prin intermediul acestuia vor fi amenajate la Suceava o pistă pentru aterizarea elicopterelor și un poligon de antrenamente pentru situații de urgență.

Proiectul este denumit „Îmbunătăţirea siguranţei populaţiei prin managementul situaţiilor de urgenţă” (BRIDGE) și are o valoare totală de 7,4 milioane de euro (6,6 milioane euro reprezentând fonduri europene).

Prin intermediul acestuia se dorește pregătirea personalului care activează în domeniul situațiilor de urgență, precum și asigurarea infrastructurii necesare.

Proiectul este derulat, în parteneriat, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România, Inspectoratul General al Aviației (România), Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Departamentul Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență din Cernăuți (Ucraina), Departamentul Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență din Ivano-Frankivsk (Ucraina) și Inspectoratul pentru Situațiile de Urgență “Bucovina” din Suceava.

Din bugetul aceluiași proiectul de 7,4 milioane de euro, vor mai fi modernizate dispeceratul Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență din Cernăuți (Ucraina) și centrul de antrenament în Ivano-Frankivsk (Ucraina).

Prin acest program se urmărește achiziția de vehicule speciale și pregătirea cadrului legal privind organizarea şi operarea structurilor implicate în situaţii de urgenţă.

Activitățile vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.

Aceste proiecte totalizează aproximativ 30% din fondurile europene alocate Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, având o alocare financiară de 60 de milioane de euro.

Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE, care se învecinează.

Facebook Comments

ȘTIRI