Municipiul Fălticeni va avea un Centru Național de Informare și Promovare Turistică. Acesta va costa peste 500.000 leiActualitate

Municipiul Fălticeni va avea un Centru Național de Informare și Promovare Turistică. Acesta va costa peste 500.000 lei

       Accesări: 76

Ne vom promova local și național. Municipiul Fălticeni va fi pus pe harta turismului românesc într-un mod eficient și practic, grație unui nou proiect ce va prinde contur în perioada următoare. Viitorul Centru Național de Informare și Promovare Turistică va fi elementul central care va polariza atenția oaspeților din țară și străinătate veniți să viziteze atracțiile locale și nu numai.

Turiștii, dar și turoperatorii vor avea acces la informații legate de potențialului turistic al zonei și vor putea . Aleșii locali și-au dat recent voturile pentru proiectul inițiat de primarul Cătălin Coman, în vederea dezvoltări proiectului pe fonduri europene.

Mai exact, din datele înaintate la ședința extraordinară din 6 mai, reiese că noul Centru de Informare și Promovare Turistică, finanțat prin Programul Operațional Regional, va necesita costuri totale de 543.300 lei. Fondurile europene vor reprezenta 85% din sursa de finanțare, restul de 15% va fi asigurat prin contribuție publică națională.

Cota de participare financiară pentru Primăria Municipiului Fălticeni va fi de 2%.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aflat în perioada precontractuală, proiectul a fost supus evaluărilor tehnice și financiare. Volumul inițial al investițiilor era cifrat la 629.800 lei, iar după revizuire capitolul cheltuieli s-a diminuat cu 86.500 de lei.

Clădirea obiectivului va avea 60 de metri pătrăți și va fi amplasată pe strada Sucevei în apropierea Galeriei Oamenilor de Seamă. Termenul de finalizare va fi de 6 luni.

Potrivit șefului administrației locale, viitorul Centru Național de Informare și Promovare Turistică va sprijini la valorificarea resurselor turistice și va contribui la stimularea creșterii economice și creșterea atractivității municipiului Fălticeni. El s-a arătat optimist, afirmând că o parte din beneficiile proiectului pe bani europeni se vor traduce prin creșterea numărului de turiști, mărirea veniturilor directe din turism și din servicii conexe.

Cătălin Coman mai spune că obiectivul va ajuta indirect instituția Primăriei prin creșterea veniturilor din colectarea de taxe și impozite, dar va avea efecte pozitive și asupra locuitorilor municipiului prin îmbunătățirea infrastructurilor din transport, respectiv creșterea nivelului de trai și calității vieții.

ȘTIRI