Municipiul Fălticeni s-a împodobit de sărbători: Luminile festive au fost aprinse în ajun de Moș NicolaeLocal

Municipiul Fălticeni s-a împodobit de sărbători: Luminile festive au fost aprinse în ajun de Moș Nicolae

       Accesări: 134

Feerie de culori în orașul de pe Șomuz. Luminile festive au fost aprinse astăzi, în seara când Moș Nicolae pune daruri în ghetuțele copiilor. Primăria Fălticeni a păstrat obiceiul ultimilor ani, astfel că pe 5 decembrie s-a pus în funcțiune iluminatul de sărbători.

Câteva sute de noi decorațiuni stradale au fost achiziționate anul acesta pentru a înfrumuseța atmosfera din perioada sărbătorilor.

Edilul municipalității consideră că ornamentele de sărbători reușesc să confere un aer aparte localității.

„Avem instalații noi și frumoase anul acesta. Ne-am dorit să avem ornamente moderne care pot să dea o notă aparte orașului luna în decembrie.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Atât cei aflați în tranzit cât și localnicii noștri au parte de o atmosferă deosebită în aceste zule. Cred că am reușit să aducem un plus de culoare și frumusețe orașului nostru.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cinci modele de noi ornamente sunt amplasate pe stâlpii de iluminat public de pe străzile Sucevei, Republicii, 2 Grăniceri și Revoluției.

Aleea pietonală centrală, de la Biserica Adormirii la Judecătoria Fălticeni este scăldată în culorile roșu, alb și albastru. Ornamente cu fundițe și clopoței, steluțe luminează arterele principale care traversează orașul de la un capăt la altul.

Zona centrală este „inundată” în mii de culori. Un brad artificial cu numeroase de ornamente și un Moș Crăciun au fost amplasate pe spațiul fântânii arteziene.

Autoritățile locale au montat în zona centrală trei steaguri ale României formate din sute de beculețe albastru, galben, roșu.

Drapelul luminează clădirea Judecătoriei și complexul Zorile. Alte două steaguri, formate din instalații colorate, se află pe clădirea fostului P.T.T.R din zona sensului giratoriu și Primăria Fălticeni.

Anul acesta noi lumini festive se regăsesc pe sensurile giratorii de pe Sucevei și din Piața „Mihail Sadoveanu”.

Iluminatul de sărbători va fi aprins pentru aproximativ 40 de zile.

Fălticeni, în ajun de Sfântul Nicolae

Fălticeni, în ajun de Sfântul Nicolae

Posted by Cronica de Fălticeni on 5 Decembrie 2017

ȘTIRI