Municipiul Fălticeni s-a clasat pe primul loc în România la concursul pentru colectarea bateriilor uzateActualitate

Municipiul Fălticeni s-a clasat pe primul loc în România la concursul pentru colectarea bateriilor uzate

Suntem campioni la colectarea deșeurilor. Municipiul Fălticeni s-a clasat pe primul loc în România la un concurs de colectare și valorificare a bateriilor și acumulatorilor portabili ieșiți din utilizare. În competiția lansată de SNRB (Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor) au fost angrenate mai multe localitați, elevii din fiecare comunitate locală fiind implicați direct în strângerea produselor refolosibile.

Campania intitulată „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” s-a desfășurat între 15 ianuarie și 31 decembrie 2016, rezultatele finale fiind anunțate recent.

Nouă unități de învățământ au contribuit la succesul municipiului Fălticeni, care va primi un premiu de 5.000 de euro.

Banii vor fi direcționați integral spre școlile participante, suma urmând să fie împărțită în funcție de cantitatea de baterii și acumulatori uzați pe care au strâns-o.

Campionul local al campaniei este Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” cu 55 de kilograme de deșeuri colectate. Pe locul doi se află Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, urmată de Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, în timp ce locul patru revine Grădinițelor cu Program Prelungit.

În cadrul compeției, elevii au strâns în total 315 kilograme de deșeuri de baterii și acumulatori portabili, cantitate care a permis municipiului Fălticeni să câștige detașat concursul național.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea unei comunități sensibile la temele de mediu și care sustine proiectele de dezvoltare durabilă.

ȘTIRI