Municipiul Fălticeni este gazda Campionatului Național de NavomodeleActualitate

Municipiul Fălticeni este gazda Campionatului Național de Navomodele

       Accesări: 106

Premieră competițională la Fălticeni. Mâine se dă startul în Campionatul Național de Navomodele de Curse. Concursul are loc la baza nautică de antrenament ”Nada Florilor”, destinată canotorilor de la CSS Nicu Gane.

Pasionații navomodelismului de curse se vor întrece, timp de patru zile, pe iazul Șomuz în speranța că, la final, vor putea îmbrăca tricoul de campion.

Competiția aliniază la start cele mai puternice cluburi din România. Pentru titlul suprem se vor lupta 20 de sportivi de la șase echipe din București, Craiova, Galați, Medgidia și Suceava.

Evenimentul sportiv este organizat CSTA (Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative) Suceava și Federația Română de Modelism, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Acesta este este primul campionat național de navomodele organizat de CSTA Suceava. Sperăm, și anul acesta, la un concurs reușit sub aspectul rezultatelor.”, au declarat organizatorii evenimentului pentru Cronica de Fălticeni.

Condus de fălticeneanul Ioan Mihai, clubul sucevean CSTA Suceava va participa cu patru sportivi: doi juniori (Adrian Catană, Victor Cojocariu) și doi seniori (Florin Catană, Ilie Cojocariu). Echipa gazdă, îndrumată de antrenorul și directorul concursului Sorin Catană, este câștigătoarea mai multor titluri de campion național în edițiile anterioare.

Cursa bărcilor radiocomandate se va desfășura pe cinci clase: mono 1, mono 2, hidro 1, hidro 2 și fsr-e, în regulament fiind prevăzute trei starturi pe fiecare clasă.

Se vor acorda titluri de campion național la individual și pe echipe. În funcție de rezultatul obținut, participanții vor primi medalii, cupe și diplome.

Campionatului Național de Navomodele de Curse va fi jurizat de arbitri cu licență în domeniu. Perioada desfășurării concursului este 28 – 31 august 2014.

ȘTIRI