Municipiul Fălticeni dispune de prima și cea mai modernă pistă sintetică de alergare în aer liber din județul SuceavaLocal

Municipiul Fălticeni dispune de prima și cea mai modernă pistă sintetică de alergare în aer liber din județul Suceava

       Accesări: 2875

S-a înnoit în doar câteva săptămâni. Stadionul Tineretului din Fălticeni dispune în prezent de cea mai nouă și modernă pistă de alergare din Moldova, după ce autoritățile locale au alocat fonduri de la bugetul local. Vechea suprafață acoperită cu zgură a fost înlocuită cu un material sintetic de înaltă performanță, care corespunde cerințelor competiționale.

Autoritățile locale spun cu mândrie că, sub aspect tehnic pista sintetică de alergare se ridică la nivelul celor utilizate pentru organizarea jocurilor olimpice.

Amenajarea pistei sintetice corespunde cu prima lucrare de modernizare adusă stadionului în ultimii 35 de ani.

”Pista sintetică de pe Stadionul Tineretului este prima din județul Suceava construită în aer liber. Am creat la Fălticeni o pistă competițională care are toate avizele necesare.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”S-au folosit materiale de înaltă calitate, pista fiind compatibilă cu jocurile olimpice. Poate fi utilizată la fel de bine și în condiții de ploaie.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările de amenajare au început la jumătatea lunii aprilie și s-au încheiat la sfârșitul lunii iunie. Pista sintetică, așezată pe un strat gros de beton, este realizată din tartan (poliuretan).

Lungă de 400 de metri, suprafața sintetică este omologată pentru competiții sportive, iar în restul timpului va fi pusă la dispoziția  fălticenenilor în mod gratuit.

Pista sintetică de alergare dispune de două culoare, iar în zona tribunei, pe linia de start, sunt patru culoare de alergare.

”Pentru pista sintetică de pe Stadionul Tineretului am ales cel mai bun material. Sunt foarte mulți localnici care practică mișcarea în aer liber, alergarea ușoară. Practic noi ne-am pliat pe solicitările fălticenenilor.”, explică edilul Coman. ”Acum au ocazia să facă mișcare, sport, în condiții excelente. Localnicii au la dispoziție un cadru modern care nu mai există în județul Suceava. Îi invit pe toți fălticenenii care vor să facă mișcare, cu condiția să respecte un regulament și să nu deterioreze.”

Fondurile alocate pentru amenajarea suprafeței de competiție se ridică la peste 400.000 de lei, investiția fiind suportată integral din bugetul local.

Autoritățile locale poartă discuții cu reprezentanții cluburilor sportive pentru stabilirea unui orar în funcție de programul de antrenament. Pista va fi pusă la dispoziție în mod gratuit atât pentru cei care practică sportul de performanță cât și pentru  sportul de masă.

Primarul Coman susține că investiția era necesară deoarece sportivii din municipiu au obținut multe rezultate foarte bune în sport, iar fălticenenii sunt mari amatori de mișcare în aer liber.

Săptămâna viitoare va fi afișat pe stadion programul cu orele de acces pe pistă, după ce va fi aprobat de noul Consiliu Local împreună cu regulamentul de funcționare.

Practicanții sportului de masă vor avea acces pe pistă în perioada când cluburile sportive nu vor avea programate antrenamente sau competiții.

 

 

ȘTIRI