Municipiul Fălticeni dispune de trei platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajereActualitate

Municipiul Fălticeni dispune de trei platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere

       Accesări: 312

Strângerea și depozitarea deșeurilor provenite de la populație este adaptată la noi cerințe. Municipiul Fălticeni face încă un pas spre modernizarea punctelor de colectare, odată cu finalizarea unui proiect pilot început în toamna anului trecut. Deși stau prost la capitolul colectare selectivă, locuitorii urbei au la dispoziție platforme subterane pentru stocarea temporară a gunoaielor.

Deocamdată sunt doar trei, însă în viitorul apropiat numărul lor ar putea crește la zece.

Anul acesta s-au montat două noi platforme, ambele în cartierul 2 Grăniceri. Startul proiectului pilot s-a dat în octombrie anul trecut, când în cartierul Dimitrie Leonida devenea funcțional un sistem modern de colectare regăsit în multe orașe europene.

Mirosurile neplăcute, dar mai ales mizeria regăsită la mai toate punctele de depozitare, au dispărut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Intenționăm să extindem acest proiect la nivel de Fălticeni”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Am decis să continuăm având în vedere faptul că platformele sunt ecologice, practice și estetice. În funcție de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție, vom amenaja noi platforme în municipiu.”

Șeful administrației locale mai spune că intenționează să amplaseze câte o platformă în fiecare cartier.

Următoarele trei sisteme sunt prevăzute pentru locuitorii blocurilor de pe Maior Ioan și străzile Școala Domnească, 13 Decembrie și Botoșani, aflați în apropierea Blocurilor Turn.

Noul dispozitiv de colectare și depozitare pentru deșeurile menajere este un sistem practic și estetic.

Echipate cu câte patru containere metalice aflate sub pământ, platformele capsulate au un volum de stocare de 1100 litri. Gunoiul ajunge în spațiul de depozitare printr-un colector și un suport rotunjit pe care se pun sacii cu deșeuri.

Investiția pentru cele trei platforme subterane de colectare, inclusiv transportul și montajul, se ridică la 285.000 de lei. Fondurile au fost alocate de la bugetul local.

ȘTIRI