Multe nereguli depistate în urma acțiunilor pentru combaterea delictelor silviceActualitate

Multe nereguli depistate în urma acțiunilor pentru combaterea delictelor silvice

       Accesări: 594

În urma unei acțiuni desfășurate în trafic în zona Târgu Neamț, în data de 22 mai 2019, delegații Gărzii Forestiere Suceava, cu sprijinul organelor de poliție, au identificat un operator economic din zona Boroaia care efectua, în baza aceluiași aviz de însoțire, transporturi repetate de cherestea.

S-a luat măsura confiscării cantității de 49,03 metri cubi de cherestea (în valoare de 31.330 lei). De asemenea, societatea a fost amendată cu 5000 de lei.

Garda Forestieră Suceava a informat că verificările se vor extinde în vederea identificării surselor de masă lemnoasă ale operatorului economic sancționat.

De asemenea, timp de o săptămână, în perioada 20-26 mai 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au fost efectuate 23 de controale.

În urma acestor acțiuni, organele de control au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.370 lei.

Polițiștii au mai confiscat/ridicat în vederea stabilirii provenienţei  47,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de 49.215 lei, din care faptic  42,58 m.c. și valoric  4,50 m.c.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI