Motocicliști implicați în evenimente rutiere pe drumurile publice din județul SuceavaActualitate

Motocicliști implicați în evenimente rutiere pe drumurile publice din județul Suceava

Odată sezonul estival, motocicliștii sunt tot mai prezenți în trafic.

Poliția Română le recomandă să poarte echipamente de protecție cu elemente reflectorizante,  să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic, iar șoferilor să se asigure temeinic atunci când schimbă direcția de mers.

Având în vedere condițiile de trafic pe fondul carosabilului umed care se înregistrează în ultima perioadă datorită precipitațiilor abundente, polițiștii recomandă adoptarea unui comportament preventiv și o atenție sporită. Aderența este mult redusă, iar viteza excesivă și manevrele bruște pot genera accidente cu urmări grave.

În ultimele trei zile s-au produs pe raza județului mai multe evenimente în care au fost implicați conducătorii de mopede sau motociclete. Trei persoane (conducători de mopede și motociclete), între care și un minor, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru responsabilizarea motocicliștilor și creșterea gradului de siguranță rutieră a acestora, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava au desfășurat mai multe acțiuni în trafic, motocicliștii și conducătorii de mopede fiind informați cu privire la elemente de legislație și recomandări preventive.

Facebook Comments

ȘTIRI