Monica Lovinescu – 91 de ani de la naştereEveniment

Monica Lovinescu – 91 de ani de la naştere

       Accesări: 66

Miercuri, 19 noiembrie 2014, s-au împlinit 91 de ani de la naşterea jurnalistei şi omului de radio Monica Lovinescu.

Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni a organizat cu acest prilej dezbaterea “Monica Lovinescu din nou acasă”, eveniment la care au participat scriitorii locali Alexa Paşcu şi Constantin Boboc, conducătorii instituţiilor muzeale, reprezentanţi ai Primăriei Fălticeni, şi un grup de elevi de la Colegiul “Vasile Lovinescu”.

La ora 12, la Biserica Grădini şi la cripta Lovineştilor a fost oficiat un Te Deum.

Activitatea şi persoanlitatea Monicăi Lovinescu este şi tema unei expoziţii de carte şi documente organizată la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”. Expoziţia rămâne deschisă publicului interesat până la sfârşitul acestei săptămâni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifestările de la Fălticeni, organizate cu sprijinul Primăriei Fălticeni şi al instituţiilor muzeale, fac parte din programul “Zilele Monica Lovinescu”, ediţia a VIII-a, care se desfăşoară la Iaşi, Suceava şi Fălticeni.  Iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului este scriitoarea Angela Furtună.

Tot astăzi, la Iaşi, în cadrul colocviului “Monica Lovinecu 91”, a fost decernat de Premiului Naţional „Monica Lovinescu – Virgil Ierunca”, iar Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” din Suceava a vernisat expoziţia de carte “Monica Lovinescu 91 – Lovineştii”.

Joi, 20 noiembrie, de la ora 11,00, în Sala de Arte a Bibliotecii “I. G. Sbiera” va avea loc colocviul “Monica Lovinescu – Vocea care a ţinut în viaţă România”, şi conferinţa “Monica Lovinescu în actualitate”, invitat de onoare fiind scriitorul Eugen Dimitriu.

ȘTIRI