Moment festiv la SMSJ Fălticeni. Elevii din seria octombrie 2017 au fost înaintați în gradEveniment

Moment festiv la SMSJ Fălticeni. Elevii din seria octombrie 2017 au fost înaintați în grad

       Accesări: 510

De sărbătoarea Sfântului Ilie, patronul spiritual al Fălticeniului, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major celor 349 de absolvenții din promoţia octombrie 2017 – iulie 2018.

Festivitatea a fost organizată în cadrul unității, în prezența împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Cezar Medvichi.  După prezentarea onorului şi salutul tinerei generaţii de subofiţeri jandarmi, a urmat alocuţiunea colonelului Ionel Postelnicu, comandantul şcolii și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

A urmat apoi citirea ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoţiei octombrie 2017 – iulie 2018, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

Absolvenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură au fost recompenați cu diplome. Este vorba despre: sg.maj. Ciobanu Marian, sg.maj. Prundar Gheorghe, sg.maj. Brad Camelia,

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul festivității a luat cuvântul sergentul major Ciobanu Marian, cel mai tânăr șef de promoție din istoria SMSJ Fălticeni (media 9,29).

Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni comisarul șef de poliție Radu Cătălin – reprezentant al M.A.I., Cătălin Coman – Primarul municipiului Fălticeni, și Mirela Elena Elena – Prefectul județului Suceava.

După discursul colonelului Medvichi Ceazar a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

În aceeaşi zi, subofiţerii au fost repartizaţi la grupările mobile ale Jandarmeriei Române și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, în funcţie de media generală de absolvire.

Noii subofițeri ai Jandarmeriei Române se vor prezenta la unităţile operative începând de luni, 30 iulie 2018.

În perioada 24 august – 4 septembrie 2018, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni va organiza un nou concurs de admitere, pentru cele 350 de locuri alocate.

Fălticeni, 20 iulie 2018

Publicată de Cronica de Fălticeni pe Luni, 23 Iulie 2018

 

ȘTIRI