Moldova are prima „autostradă” între Suceava și Cumpărătura. Sute de români au venit să-l susțină pe Ștefan MandachiActualitate

Moldova are prima „autostradă” între Suceava și Cumpărătura. Sute de români au venit să-l susțină pe Ștefan Mandachi

       Accesări: 4573

Moldova are prima „autostradă” după 30 de ani. Deși măsoară doar 1 metru, drumul a fost inaugurat vineri, 15 martie, în prezența unui public numeros. Ștefan Mandachi, omul de afaceri sucevean, a construit-o pe banii lui, iar în ziua protestului național, a tăiat panglica.

Realizat în mod simbolic, pe un petec de pământ, primul metru de autostradă din regiune se află între Suceava și Cumpărătura.

Aici au venit sute de români, majoritatea din județele Moldovei, pentru a-l susține pe Ștefan Mandachi, dar și pentru a le arăta autorităților că sunt uniți și că România are nevoie mai mult ca oricând de infrastructură modernă.

La manifestul de vineri s-au alăturat și zeci de fălticeneni, în special tineri dornici să-l felicite și de a fi alături de cel care a lansat un protest inedit, devenit rapid un fenomen de masă.

Tineri, bătrâni, părinți cu copii, cu stegulețe ce purtau îndemnul „#Șîeu” și „România vrea autostrăzi”, au ajuns din timp la întâlnirea cu Ștefan Mandachi.

Bicicliștii și motocicliștii s-au alăturat acestui manifest.

La inaugurarea a fost prezent pentru puțin timp și omul de afaceri Viorel Cataramă.

Un grup de moldoveni costumați în geto-daci au poposit la eveniment, aceștia manifestându-și susținerea pentru construirea de autostrăzi.

Înainte de a tăia panglica, Ștefan Mandachi s-a adresat publicului, mulțumindu-i pentru susținere. Discursul omului de afaceri sucevean a fost presărat cu sloganuri pe care le-a repetat și mulțimea: „Moldova vrea autostradă! Șî eu! România vrea autostrăzi. Șî eu!”.

La ora 15 fix, timp de 15 minute au răsunat încontinuu claxoanele camioanelor și autobuzelor adunate pe câmpul din apropierea metrului de autostradă.

Tot atunci, șoferii care circulau dinspre Suceava spre Fălticeni s-au oprit în semn de protest și de susținere față de manifestul prin care românii cer Autostrăzi și drumuri mai bune.

În timpul inaugurării autostrăzii de 1 metru, Protestul „15 minute” era în plină desfășurare în țară.

Companii românești și străine au sistat activitatea ora 15, pentru un sfert de oră. Tot pentru 15 minute șoferii au oprit mașinile în trafic, în timp ce alții au ieșit în stradă să protesteze.

Ștefan Mandachi a tăiat panglica după ora 15:15, la expirarea celor 15 minute de grevă și după ce a fost intonat imnul național.

Un avion utilitar, cu lozinca „Bucovina vrea autostrăzi”, a survolat zona.

La finalul manifestului, Ștefan Mandachi a ținut să le spună sutelor de persoane, același cuvinte pe care mama lui le-a spus înainte să treacă la cele veșnice: Vă iubesc pe toți!

Dorind să le mulțumească pentru susținere, tânărul om de afaceri sucevean și-a îndreptat atenția spre cât mai mulți dintre participanții la manifest. El le-a mulțumit, din nou, pentru sprijin arătând că apreciază susținerea lor.

Unii nu au ratat ocazia de a se fotografia cu antreprenorul care a ajuns pe buzele tuturor românilor.

ȘTIRI