Modificarea tarifelor pentru apă potabilă și canalizare în județul Suceava este amânată momentanActualitate

Modificarea tarifelor pentru apă potabilă și canalizare în județul Suceava este amânată momentan

       Accesări: 726

ACET Suceava a solicitat Asociației Județene pentru Apă și Canalizare Suceava, în luna august, modificarea prețurilor la apă potabilă și a tarifelor la canalizare – epurare, în întreaga arie de operare.

În susținerea modificării respectivelor tarife, furnizorul a transmis AJAC-ului avizul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Potrivit avizului ANRSC București, noile tarife care vor fi percepute de la consumatori vor fi următoarele: 4,82 lei/ m.c. (inclusiv TVA), pentru apa potabilă produsă, transportată și livrată pe întreaga arie de operare, respectiv 3,63 lei/ m.c. (inclusiv TVA) pentru canalizare – epurare.

Punând în balanță tarifele practicate în prezent și cele avizate de ANRSC, rezultă o creștere de tarif de 0,54 lei/m.c.(total apă potabilă și canalizare).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe întreaga arie de operare a societății ACET Suceava, consumatorii plătesc în prezent 7,91 lei pentru un metru cub de apă furnizată și apoi epurată. După majorare, prețul va ajunge la 8,45 lei / m.c.

Ultima majorare a tarifelor practicate de ACET Suceava s-a produs începând cu data de 1 august 2017.

Solictarea ACET Suceava pentru modificarea tarifelor s-a aflat pe ordinea de zi a Adunării Generale a Asociației Județene pentru Apă și Canalizare Suceava, care a fost convocată pentru data de 4 septembrie.

Adunarea Generală, formată din reprezentanții administrațiilor locale, nu a putut lua o decizie, din lipsă de cvorum, astfel că modificarea tarifelor este momentan amânată, urmând să fie repusă în discuție în termen de 15 zile.

ȘTIRI